Rize sağanak yağışa teslim oldu… Bir vatandaşın sel sularına kapıldığı an kameralara yansıdı

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 7:37 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2020 Salı 2:00 am

Rize’de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sele yol açtı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile araçları su bastı. Sel nedeniyle bazı evler, tahliye edilirken, bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Öte yandan medyaya yansıyan bir görüntüde Mehmet isimli bir vatandaşın sel sularına kapıldığı görüldü.

Rize’de etkili olan sağanak, sele neden olurken, dereden taşan sular Rize-Erzurum yolunu ulaşıma kapattı. Yağış nedeniyle araçlar suda sürüklendi, insanlar ev ve işyerlerinde mahsur kaldı.

Rize’de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sele yol açtı. İkizdere ilçesinde derenin taşması sonucu Rize-Erzurum yolu, ulaşıma kapandı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile araçları su bastı.

1 KAYIP 11 YARALI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgeye gitti. Süleyman Soylu, “1 kayıp, 11 yaralı var, 12 köye ulaşılamıyor.” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, “O köylere ulaşma konusunda da çok ciddi bütün ekiplerimiz çalışma yapıyor” dedi.

 

ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ, İNSANLAR MAHSUR KALDI

Rize’yi etkisi altına kalan sağanak yağış araçların suda sürüklenmesine neden olurken insanlar da binalarda ve işyerlerinde mahsur kaldı.

SEL SULARINA KAPILAN MEHMET İSİMLİ VATANDAŞ KURTARILDI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ismi Mehmet olan bir vatandaş sel sularına kapıldı. Gazeteci İsmail Saymaz sel sularına kapılan vatandaşın kurtarıldı bilgisini CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den aldığını bildirdi