Rıza Zelyut: Süper Kupa finali Saray operasyonudur

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 3:52 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 4:12 pm

Gazeteci-Yazar Rıza Zelyut, Süper Kupa maçıyla ilgili dikkat çeken yorumlar yaptı. Zelyut, “Oraya Türk takımlarının gönderilmesinin sorumlusu Erdoğan’dır. TFF Başkanı Suudi Arabistan ile bağlantı kurdu. Erdoğan, ‘katil’ dediği Suudi Arabistan prensine yaranabilmek için, ziyaret yaptı, hazineye borç bulabilmek için dostluk operasyonu başlatıldı. Mehmet Büyükekşi de takımları oraya taşıdı. Bu bir Saray operasyonudur” dedi.

Gazeteci-Yazar Rıza Zelyut TELE1 ekranlarında Ülkü Çoban’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programına konuk oldu.

Programda, Suudi Arabistan’ın başkentinde oynanması planlanan ancak ‘İstiklal Marşı ve Atatürk tişörtü’ krizi nedeniyle iptal edilen Süper Kupa finaliyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zelyut, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Kupa finalinin ‘Suudi Arabistan’da oynanmasına yönelik kararıyla ilgili şu yorumu yaptı:

‘İKTİDAR SADECE SİYASİ MÜCADELE VERMİYOR, SANAYİCİLERİ DE HEDEF ALIYOR’

-Bu hükümet ve Erdoğan’ın ailesinin yanındaki güçler, demokratik rejim yerine bir şeriat, hilafet getirmek istiyor. Bunu yaparken sadece siyasi mücadele verilmiyor, cumhuriyet rejimini yaşatan sanayiciler, iş adamları da hedef haline getiriliyor.

-Yeni rejim kurmak için bu cumhuriyetle birlikte var olmuş sanayi sektörünü de hedef alan bir süreç başlatıldı. Ali Koç’un, Koç Holding’in, TÜSİAD’ın hedef alınmasının altında yatan sebep de bu.

-Suudi Arabistan’da oynanan Süper Kupa maçında iki takım da eşit sorumluluk aldı. İki kulübümüz de çok doğru bir şekilde Atatatürk’e saygı gösterdi. Son derece doğrudur. Peki niye Fenerbahçe ve Ali Koç hedef alınıyor? Çünkü Koç ailesi cumhuriyeti kuran ailedir. Yeni rejim için bu tür ailelerin etkisiz hale getirilmesi lazım.

‘SORUMLUSU ERDOĞAN’

-Oraya Türk takımlarının gönderilmesinin sorumlusu Erdoğan’dır. TFF Başkanı Suudi Arabistan ile bağlantı kurdu. Erdoğan, ‘katil’ dediği Suudi Arabistan prensine yaranabilmek için, ziyaret yaptı, hazineye borç bulabilmek için dostluk operasyonu başlatıldı. Mehmet Büyükekşi de takımları oraya taşıdı. Bu bir Saray operasyonudur.

Gizliden bir hilafet çağrısı mı yapılıyor? Gazeteci-Yazar Rıza Zelyut’tan çarpıcı yorum

Kaynak: TELE1