Remzi Özdemir ‘Allah korudu’ dedi yatırımcıları uyardı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2024 Pazartesi 2:30 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2024 Pazartesi 2:30 pm

Haber: Bişar Arslan

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir İran ve İsrail arasındaki gerilimin gölgesinde piyasanın durumunu değerlendirdi. Özdemir, “Tabiri caizse Allah Türk yatırımcısını korudu ve bu dokuz gün çalkantılı bir dönemde piyasalarımız kapalıydı” dedi.

İran’ın 13 Nisan’da İsrail’e karşı kamikaze İHA’ları ve balistik füzelerle başlattığı saldırının gerilimi sürüyor. Ekonomi yazarı Remzi Özdemir İran-İsrail geriliminin piyasa üzerindeki etkisini TELE1’de ‘Gerçek Haber Gerçek Ekonomi’ programında değerlendirdi.

Özellikle Türk piyasası için önemli bir etkisi olmadığını ifade eden Özdemir, “Olmamasının tek bir nedeni var dokuz günlük bayram tatili. Tabiri caizse Allah Türk yatırımcısını korudu ve bu dokuz gün çalkantılı bir dönemde piyasalarımız kapalıydı. Bu nedenle ne Türk lirasında önemli bir hasar meydana geldi ne de borsamız da önemli bir hasar var” ifadelerini kullandı.

‘ATEŞ ÜZERİNDE DANS EDİLEN BİR PİYASA VAR’

İran’ın yaptığı saldırının uluslararası analistler tarafından ve finans çevreleri tarafından değersizleştirildiğini belirten Özdemir, “Yani piyasalar sanki hazırlandı buna. İşte çok önemli bir saldırı olmadığını Hatta alay konusu oldu. ‘Füzeler şuraya düştü, drone şuraya düştü, altı saatte drone gelecek yakında gelecek’ gibi böyle bu tür esprilerle bu saldırı biraz daha piyasalar açısından sulandırıldı. Bu nedenle biz olumsuz etkisini fazla görmedik. Ancak şu an bölgede yaşanan gerginlik çok ciddi bir gerginlik. Bakın piyasaların belki de komple çökmesine neden olabilecek bir gerginlik. Şu anda evet bunun etkisini görmüyoruz ama tabiri caizse ateş üzerinde dans edilen bir piyasa var. Özellikle hisse senedi piyasaları özellikle MTİ piyasalarında oldukça tehlikeli bir dans var. Bu nedenle ben yatırımcıların böyle bir dönemde kısa vadeli yatırımlarına dikkat etmelerini öneriyorum. Yani piyasa çok kaygan bir zeminde gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir dönem” diye konuştu.

‘DALGALANMALARA DİKKAT ETMEK LAZIM’

Özdemir sözlerine şöyle devam etti:

“Bu gerilimin devam ettiği süre içerisinde yatırım araçlarında oldukça sert dalgalanmalar olacaktır. Bu dalgalanmalara çok dikkat etmek lazım. Küçük yatırımcı özellikle trader olmayan ya da elindeki küçük bir parayla kendini trader gibi trade etmeye çalışan hisseleri alıp satan ya da benzeri yatırım araçları arasında geçiş yapan yatırımcılar için oldukça tehlikeli bir dönem.”

‘İran’ anlaşmazlığı! İsrail Savaş Kabinesi yeniden toplanıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ