Reddit, yapay zeka konusunda geri kalmak istemiyor

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 9:00 am - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 3:21 pm

Daha önce Reddit’e yazı yazdıysanız bu yazılar yakında yapay zeka şirketlerinin modellerini eğitmek için kullanılacak. Web sitesi bu yılın başlarında “yıllık bazda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde” bir anlaşma imzaladı.

Bloomberg, platforma milyonlar ödeyen “büyük yapay zeka şirketinin” adını vermedi ancak anlaşmaları görünüşe göre gelecekteki sözleşmeler için bir model görevi görebilir ve bu da firma için daha fazla multi-milyonluk anlaşma anlamına gelebilir.

Platform ilk olarak geçen yıl Nisan ayında şirketlerden API erişimi için ücret almaya başlayacağını duyurmuştu. O zamanlar, daha küçük müşterilerin bile ödemeyi karşılayabilmesi için fiyatlandırmanın katmanlara bölüneceği söylendi.

Şirketlerin, sohbet robotlarını, çeşitli konulardaki alt dizinlerden yazılan gönderiler ve yorumlar konusunda eğitebilmesi için bu API erişimine ihtiyacı var. Ancak platformda yazar olan kişiler bu API’nın kullanılmasına karşı. Hatta geçtiğimiz yılda çoğu kişi platformu protesto etmişti.

Reddit

İlginizi çekebilir: OpenAI yapay zeka teknolojisi yepyeni bir boyuta ulaştı

Şirketin AI ile neler planladığı henüz çok belli değil, ancak her platform gibi Reddit de aşağı kalmak istemiyor gibi.vReddit önümüzdeki ay 5 milyar dolarlık değerlemeyle halka açılabilir. Bloomberg’in belirttiği gibi web sitesi, yapay zeka şirketleriyle yapılan anlaşmalar yoluyla büyük para kazanabileceğini ve gelirini artırabileceğini göstererek, hala kararsız olan yatırımcıları adım atmaya ikna edebilir. Sonuçta, üretken yapay zeka teknolojilerinin arkasındaki firmalar, geniş dil modellerini veya LLM’lerini çeşitli ortaklıklar yoluyla güncellemeye çalışıyor.

ASUS, GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition ekran kartını tanıttı

Kaynak: TELE1