Raziye’yi öldüren Barış Can Uçuk 5 yıl önce de evine silahla saldırmış

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 10:40 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 10:40 pm

Mersin’de Barış Can Uçuk tarafından sokak ortasında vurularak öldürülen 25 yaşındaki Raziye Oskay bugün gözyaşları içinde toprağa verildi. Tutuklanan Barış Can Uçuk’un cinsel saldırı, şantaj ve tehdit suçlarından, devam eden soruşturması olduğu ancak tutuksuz yargılandığı ortaya çıktı.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları, hem öldürülen Raziye Oskay ve avukat Dilara Yıldız’ı hem de kadına yönelik artan şiddeti protesto etti.
Raziye Oskay’ın dava zincirinin avukatı Işıl Akan, “Tesadüfi bir olay değildir. 6 yıl önce Raziye bana gelip “tehdit ediliyorum ne yapa cağım” diye geldi. 6 yıl boyunca sistematik olarak şiddete, tehdide hatta darpa uğradı. Cinsel saldırı suçundan devam eden hala açık bir dosyası var. 2017 yılında aynı kişi Raziye’nin ailesiyle yaşadığı eve silahla saldırdı. Bundan dolayı ağır ceza mahkemesinde yargılandı, 1 buçuk ay tutuklu kaldı ve tahliye oldu” dedi

“ONU BULAMASIN DİYE YAŞADIĞI ŞEHİRDEN KAÇTI”

Daha sonra devam eden tehditler ve baskılar artarak devam etti. Raziye ailesini bırakıp izini kaybettirmek için İstanbul’a kaçtı, yeni bir iş buldu ve numarasına kadar değiştirdi. Ama onu orada da buldu. Raziye ondan kaçamayacağını anlayarak ailesinin yanında olmak için Mersin’e döndü.” dedi

“2017’DE RAZİYE’NİN EVİNE SİLAHLA SALDIRDI”

Şiddetler azalmazken en son 2021 yılında yine darp, cinsel saldırı, şantaj ve silahlı tehdit suçlarından açık olan savcılık dosyası var. Bu fail adli kontrolle serbest bırakıldı. Ne uzaklaştırma kararı ne adli kontrol hiçbirini dinlemedi.

Her gün iş yerinin kapısına gelmeye devam etti.
Raziye bunları bildirmesine rağmen adli kontrol devam ederek tutuklanma sağlanamadı.
Failin en yüksek cezayı alması için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz” şeklinde konuştu