Rahmi Turan’dan İYİ Parti’ye ‘Merdan Yanardağ’ eleştirisi! “Faşist bir düşüncenin ürünüdür”

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 8:46 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 1:19 pm

Sözcü yazarı Rahmi Turan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın troller tarafından sözlerinin montajlanarak sosyal medyada dolaşıma sokulması üzerine İYİ Partililer tarafından hedef gösterilmesini eleştirdi. Turan, “Bir medya kurumunun kapatılmasını istemek faşist bir düşüncenin ürünüdür” ifadelerini kullandı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’li troller ve İYİ Partili bazı isimlerin hedef göstermesinin ardından tutuklandı. Yanardağ’ın tutuklanmasına başta gazeteciler olmak üzere birçok isimden tepki geldi.

Sözcü yazarı Rahmi Turan bugünkü yazısında TELE1’e düzenlenen operasyonu konu edindi. Turan’ın “Meral hanım siyasi canlı bomba gibi!” başlıklı yazısında şu ifadeler yer aldı:

“OH DEDİKLERİ YETMİYORMUŞ GİBİ TELE1 KAPATILSIN DİYE YAYGARA YAPTILAR”

“İYİ Parti, kendisini imha etmek istermişçesine şaşırtıcı şeyler yapmaya başladı.
Değerli ve düzgün siyasetçiler partiden birer birer tasfiye edildi. Bazıları “Bu parti artık umutsuz vaka” diyerek kendileri istifa edip gitti.
Bazı İYİ Partililer, hukuksuz bir şekilde tutuklanan Tele-1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ için “Oh” dedikleri yetmiyormuş gibi bir de:
“Tele-1 kapatılsın!” diye yaygara yaptılar!
Seversin ya da sevmezsin, izlersin ya da izlemezsin, o senin bileceğin iş ama “Kapatılmasını istemek” de neyin nesi? Bunun demokrasiyle, düşünce ve fikir özgürlüğü ile bağdaşan yanı var mı?

“FAŞİST BİR DÜŞÜNCENİN ÜRÜNÜ”

Bir medya kurumunun kapatılmasını istemek faşist bir düşüncenin ürünüdür ve İYİ Parti adına çok üzücüdür.
Kurulduğu vakit, merkez sağda önemli bir parti olacağını sandığım İYİ Parti’nin pulları dökülünce yanıldığımı anladım!

“CHP’YE YAPILAN SALDIRILAR VEFA VE KADİRŞİNASLIKTAN ÇOK UZAK”

Hele Genel Başkan Meral Akşener’in, gözlerinden ateşler fışkırtarak, kin ve nefret dolu bir yüz ifadesiyle yaptığı çirkin konuşmalar… Kendilerinin varlık sebebi olan ve karşılığında hiçbir talepte bulunmayan CHP’ye yapılan saldırılar… Vefadan ve kadirşinaslıktan çok uzak!
CHP’den 15 milletvekili istemek, Meral hanımın hayatının en büyük pişmanlığıymış! Komik bir pişmanlık! Ödünç verilen o 15 milletvekili olmasaydı bugün o parti yoktu!

CHP’li Enis Berberoğlu, Merdan Yanardağ üzerinden isim vermeden İYİ Parti’yi eleştirdi