Qualcomm, Iridium’un uydu ağına bağlanabilecek

Yayın tarihi: 7 Ocak 2023 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma 1:50 pm

Geçen yıl Apple, iPhone 14’ün acil durum metinleri göndermek için uydulara bağlanmasına olanak tanıyan Acil Durum SOS’u tanıttı. Şimdi Qualcomm, Android telefonlar için kendi uydu mesajlaşma özelliklerini açıkladı.

Qualcomm bu ürüne Snapdragon Uydusu diyor ve şirketin X70 modemleriyle donatılmış cihazların, hücresel sinyal olmadığında mesaj göndermek için uydulara bağlanmasına izin vereceüini söylüyor. 2023’ün ikinci yarısından itibaren telefonlarda kullanıma sunulması beklenen özellik, uzun süredir uydu telefonu üreticisi olan Iridium ile yapılan ortaklığın sonucu. Ortaklık sayesinde, X70 modem ve Qualcomm SOC’si ile donatılmış Android telefonlar, hem acil hem de acil olmayan durumlarda şebekeden bağımsız mesajlaşma için Iridium’un uydu ağına bağlanabilecek.

Qualcomm, Iridium

 

Qualcomm’un teknolojisinin çoğunda olduğu gibi, bu özelliklerin tam olarak nasıl görüneceği ve hissedileceği büyük ölçüde bireysel telefon üreticileri tarafından belirlenecek. Cihaz üreticileri, özellikle kişiden kişiye metinler için uydu mesajlaşmasını nasıl uygulayacakları konusunda önemli ölçüde esnekliğe sahip olacak. Ancak piyasaya sürüldüğünde nasıl görüneceğini tam olarak bilmesek de Qualcomm, işlevsellik açısından ne bekleyebileceğimiz konusunda oldukça iyi bir fikir sağlayan CES’te teknolojiye erken bir bakış sundu. Apple’ın Acil Durum SOS’unda olduğu gibi, uydu mesajlaşmasını kullanmak için gökyüzünü net bir şekilde görecek şekilde dışarıda olmanız gerekecek. Etkinleştirildiğinde, ekrandaki bir mesaj, bir uyduya bağlanmak için cihazınızı nereye yönlendirmeniz gerektiği konusunda rehberlik sunacaktır.

Bir uyduya bağlandıktan sonra, demo cihazlar önceden ayarlanmış bir beyaz listeye metin mesajları gönderebiliyordu. Qualcomm, spam metinlerin uydu ağlarını tıkamamasını sağlamak için bu özelliğin yerinde kalacağını söylüyor.

MSI CES 2023 kapsamında şov yaptı!