Qualcomm akıllı saatler için yongalarını tanıttı

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 2:31 pm

Akıllı saat performansları konusunda günden güne Apple’ın arkasında kalan Qualcomm, bu duruma bir dur diyebilmek için yeni yonga setlerini resmen tanıttı.

Akıllı saat dünyasını yakından takip eden teknoloji meraklılarının çok iyi bildiği üzere, bir süredir Qualcomm cephesinden gelen hazırlık haberleri vardı. Buna göre özellikle Samsung ve Google, akıllı saatlerin performanslarını arttıracak yeni bir yonga seti talep ediyor Qualcomm ise bu meseleyi ağırdan alıyordu. Bu durumun bir sonucu olarak Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un son akıllı saat modelinde kendi yonga setini kullanması, Qualcomm’un durumun ciddiyetini kavramasına yardımcı olmuş gibi görünüyor.

 

Özellikle son dönemlerde bu konuda çalıştığına dair sık sık açıklamalarda bulunan Qualcomm, nihayet dün itibariyle akıllı saatler için geliştirilmiş iki yeni yonga setini resmen tanıttı.

 

Akıllı saat performansları konusunda günden güne Apple’ın arkasında kalan Qualcomm, bu duruma bir dur diyebilmek için yeni yonga setlerini resmen tanıttı.

Snapdragon W5 Gen 1 ve Snapdragon W5+ Gen 1 isimlerine sahip bu iki yonga seti, Wear OS ile tam entegre bir şekilde çalışacak. Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, mevcut yonga seti olan Snapdragon Wear 4100+’dan %30 oranında daha az yer kaplayan yeni Snapdragon W5+ Gen 1 yonga seti, aynı zamanda %50 daha güçlü, 2 kat daha hızlı ve 2 kat daha fazla özelliği destekliyor. Snapdragon W5 Gen 1 için de aynı değerler geçerliyken Plus olan ve olmayan yonga setleri arasındaki en önemli fark güç tasarruf modundaki farklılıklarda kendini gösteriyor.

 

Yeni yonga setlerinin tanıtılmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde, bu yeni modelleri ilk kullanacak markaların kimler olacağı da netleşecektir.

Netflix 1 milyon abone daha kaybetti