Putin’in Türkiye’ye doğal gaz merkezi açıklamasına Macron’dan tepki

Yayın tarihi: 14 Ekim 2022 Cuma 3:44 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2022 Cuma 3:50 pm

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Türkiye’de büyük bir doğal gaz merkezi kurabiliriz” sözlerine, “Rus gazını ithal etmek için yeni altyapılar yaratmak anlamsız” diyerek tepki gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Türkiye’de büyük bir doğal gaz merkezi kurabiliriz” sözleri hakkında açıklamalarda bulundu. Emmanuel Macron, Vladimir Putin’in açıklamasını “Rus gazını ithal etmek için yeni altyapılar yaratmak anlamsız” şeklinde yorumladı.

Macron konuşmasının devamında, “Avrupa’ya gaz ihraç etmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’ye merkez açma önerisi Avrupalılar için, Rusya’dan hidrokarbonlara olan bağımlılıklarını azaltmak istedikleri için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bizim hedefimiz yeni altyapılar oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

BAKAN DÖNMEZ “HENÜZ ERKEN” DEMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Putin’in açıklamaları hakkında, “Doğal gaz merkezi teknik açıdan mümkün. Putin’in alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusundaki ifadelerini biz de ilk defa duyduk. Bunu konuşmak için henüz erken” demişti.

Putin’den doğal gaz açıklaması: Türkiye’de bir merkez kurabiliriz