Psikiyatri kliniğinde uyuşturucu ticareti! Uzman doktor para karşılığı reçete yazdı

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2024 Cuma 1:21 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2024 Cuma 1:31 pm

Konya’da psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman’ın özel kliniğinde para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan haplara reçete yazdığı bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Karaduman ve 35 şüpheli tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman’ın, İhsaniye Mahallesi’ndeki özel kliniğinde, çoğunluğu uyuşturucu bağımlısı kişilere para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete ettiği bilgisine ulaştı.

Şüphelilerin, reçeteyle temin ettikleri hapları kullandığı ve ticaretini yaptığını saptandı. Polis, teknik ve fiziki takibin ardından Konya, Karaman, Antalya ve Ankara’da daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

35 TUTUKLU

Yapılan baskınlarda, aralarında doktor Karaduman’ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda da 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında doktor Karaduman’ın da bulunduğu 36 kişi tutuklandı, 15 kişi de adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

KLİNİK KAPATILDI

Soruşturma süresince de Valilik tarafından Karaduman’ın özel kliniğinin kapatıldığı belirtildi.

İstanbul’un beş ilçesinde uyuşturucu ve yağma operasyonu! 16 gözaltı

Kaynak: DHA