PSG Teknik Direktörü Galtier’e ırkçı söylem soruşturması

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 4:53 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 4:53 pm

PSG’de teknik direktör Christophe Galtier hakkında ırkçı ve Müslüman karşıtı (İslamofobik) ifadeler sarf ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Fransız BFMTV ve RMC Spor kanallarının haberine göre Paris Saint-Germain (PSG) kulübün teknik direktörü Christophe Galtier’in ırkçı ve Müslüman karşıtı (İslamofobik) ifadeler sarf ettiğinin iddia edilmesinin ardından iç soruşturma başlattı.

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Galtier’i PSG’ye transfer etmek için temasa geçtiği sırada, özellikle İslam hakkındaki söylediği iddia edilen ifadelerden haberdar değildi.

PSG taraftar grubu Paris Ultra Kolektifi’nin Twitter’dan hesabından yapılan açıklamada da Galtier olayının takibinde olunduğu ifade edildi. Açıklamada, söz konusu iddiaların doğruluğunun ispatlanması durumunda Galtier’in kulübün bünyesinde kalmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, kolektifin her türlü ayrımcılığa karşı olduğu vurgulandı.

‘TAKIMDA BU KADAR SİYAHİ VE MÜSLÜMAN OLAMAZ’

Nice kulübünün eski başkanı Julien Fournier geçen sezon üst yönetime gönderdiği elektronik postada, dönemin teknik direktörü Galtier’in “Takımda bu kadar siyahi ve Müslüman olamaz” sözlerini sarf ettiğini ileri sürmüştü.

Messi, Neymar ve Mbappe’li PSG Kim Min-jae’ye talip oldu