PS5 normal fiyatından satılmaya başlandı

Yayın tarihi: 1 Eylül 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2021 Salı 2:27 pm

PS5 sonunda normal fiyatından satışta! Malum Sony’nin yeni nesil konsolu neredeyse ilk çıktığı günden bu yana karaborsadan satılıyordu. Bu sebepten ötürü konsolun normal satış fiyatından çok daha fazlasını ödemek zorunda kalıyorduk. Neyse ki bu durum değişmek üzere.

Görünen o ki PS5’te yaşanan stok sıkıntısı yavaş yavaş sona eriyor. Bu biz oyun severler açısından hayli olumlu bir gelişme. Çünkü normal satış fiyatı 7000 TL bile olmayan dijital sürüm için karaborsada 8000 TL ve üzeri fiyatlar talep ediliyordu.

Geçtiğimiz hafta hem MediaMarkt, hem de Amazon eş zamanlı olarak PS5 satışına başlamıştı. Stoklar bu sefer daha uzun süre dayandı. Hatta haberi yazdığımız saatlerde hala bazı teknoloji mağazalarında PS5 stoğu mevcuttu.

 

PS5

Stokların bu şekilde hızlı yenilenmesi karaborsacıların pek de işine gelmeyecektir. Öyle ya da böyle pek çok karaborsacı ellerinde bulundurduğu ve pahalı fiyatlardan satmak için beklettikleri PS5’leri satışa sunacaklar.

Tabi ki bunun için biraz zaman gerekebilir. Muhtemelen 2022 ile birlikte PS5 karaborsa olayı tamamen sona erecektir. Hatta Sony biraz üretim hızını arttırırsa 2022  bile gelmeden PS5’in karaborsada satılma olayı tamamen sona erecektir. Elbette bu bizim temennimiz. Yine de bekleyip göreceğiz.

Geleceğin siber güvenlik uzmanları Siber Güvenlik Kampı’nı tamamladı