PS sahiplerine Microsoft’tan müjdeli haber geldi

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 8:55 am - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 8:57 am

Oyun sektöründeki önemli isimlerden biri olan Microsoft yaptığı hamle ile PlayStation sahiplerini derin düşüncelere sevk etti.

Oyun sektöründe genel olarak birkaç dev ismin olduğunu söyleyebiliriz. Konsol üretimi tarafında zaten Sony, Microsoft ve Nintendo dışında aktif bir isim bulunmuyor. Geliştirici ve yayıncı tarafında da EA, Ubisoft, Take Two ve Activision gibi isimlerin başı çektiğini söyleyebiliriz.

Dolayısıyla bu isimlerden biri el değiştirdiğinde oyun sektöründeki dengelerin de değişeceğini söylemek çok yanlış bir ifade olmayacaktır.

Hatırlanacağı üzere Microsoft kısa bir süre önce devasa bir bütçe ayırarak Activision’u satın alma kararı vermişti. Bu satın alımım detayları yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.

 

microsoft

Genel düşünce PlayStation sahiplerinin artık Call of Duty oyunlarını oynayamayacağı yönündeydi. Fakat Microsoft yüreklere su serpen bir açıklamada bulundu.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada Activision tarafından yeni geliştirilecek olan yapımların PlayStation’a gelmeye devam edeceği belirtildi.

Kısaca özetlememiz gerekirse, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda çıkacak olan CoD oyunları PlayStation konsollarında boy göstermeye devam edecek.

Elbette burada önemli bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Microsoft, CoD oyunlarını süreli exclusive kategorisine alabilir. Bu sebepten ötürü de yeni COD oyunları belki PlayStation konsollarına biraz gecikmeli olarak gelebilir. Elbette bu şimdilik bir tahminden ibaret. Fakat öyle ya da böyle yeni CoD oyunlarının da PlayStation konsollarına gelecek olması güzel bir haber.

Google Docs yeni özellik alıyor: Dökümanlarınız güvende kalacak