Prof Zoroğlu kamera kayıtlarına rağmen yalan beyanda bulundu

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 7:13 am - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 8:26 am

Gazeteci Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı Prof. Dr. Salih Zoroğlu, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan gizli kamera görüntüleri hakkında konuştu. Zoroğlu, çocuğa verilen oyuncak içerisinde kamera olmadığını iddia etti. Ama oyuncak kamerasında Zoroğlu’nun görüntüleri mevcut.

Gazeteci Timur Soykan’ın gündeme getirdiği Prof. Dr. Salih Zoroğlu skandalında yeni detaylar ortaya çıktı. Gazeteci Soykan geçtiğimiz hafta katıldığı bir yayında Zoroğlu’nun mağdur çocuğa gizli kamera verdiğini ve bunu eve yerleştirttiğini söyledi.  Çocuğun annesine itiraf etmesi üzerine bulunan gizli kameranın görüntülerinde profesörü kendisinin de yer aldığı görüldü.

İddiaların ardından Soykan, cezaevinde olan Zoroğlu ile avukatları aracılığıyla röportaj yaptı.

Soykan’ın bugün Birgün Gazetesi’nde yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bir kız çocuğunu, babasını çorbasına zehir katarak öldürmeye yönlendirdiğiniz iddiası hakkında ne dersiniz?” sorusunu yönelttim.

Prof. Dr. Salih Zoroğlu skandalında yeni detaylar! Gizli kamera görüntüleri ortaya çıktı

Yanıtı çok ilginç: “Yok çorba yok zehir yok şu yok bu, derken doğrudan bu kasıtla söylenmemiş, bir ergen için fantastik yaklaşımın etki gücünü de bilerek, hastanın tacizcisini öldürme isteğini anlayabildiğimi belirtmek amaçlı kurgusal söylediğimi kavrayabilmeniz için, travma ve DKB bilen ve tecrübeli bir psikiyatrist olmanız mı lazım? Güdümlü bir bakış olmadığında zaten açık çünkü… Terapi sırasında doktor hastayı yargılamaz, yargılamamalı. Hasta size hangi yaklaşımla geliyorsa o tavır ve yaklaşımlarını kabullendiğinizi ve ifade etmekte, hissetmekte özgür olduğunu bilmesini sağlarsınız. Çocuk, faili o anda yok etme, ardından da hemen kendisine zarar verme fikrinde iken, onunla uyumlu ancak bu fikirlerini de o an için yumuşatan/yavaşlatan söylemlerde bulunmak, sadece benim uyguladığım bir yöntem değildir, psikoterapinin temel prensiplerindendir.”

Psikiyatrist değilim ama bu bana hiç normal gelmedi. Çocuğun bu dönemde profesörün önerdiği yöntemlerle eyleme geçme ihtimali akla geliyor.

KAMERA YOK DEDİ AMA…

Salih Zoroğlu’nun bir kız çocuğu hastasına gizli kamera vererek odasına koydurduğu ortaya çıktı. Bunu sorduğumda şöyle yanıt verdi:

“O kamyonet ses veya görüntü kaydı yapmayan, sadece bluetooth özelliği olan bir hoparlördür. Kamera yerleştirilebilecek bir yeri de yoktur. Kliniğimden alındıktan sonra ne koydular, ne çıkardılar, ne eklediler bilemem.”

Kamera, hoparlörün adaptöründeydi. Hafıza kartı da içindeydi. Ayrıca bu kameradan çıkan görüntülerde, Zoroğlu’nun kamerayı denediği anlar da var. Klinikteki seansların kayıtları da kameradan çıktı, objektif hastalara doğrultulmuştu.”

KAMERA GÖNTÜLERİ ZOROĞLU’NU YALANLADI

Zoroğlu kamera olmadığını iddia etse de oyuncak içinden çıkan kamerada çıkan görüntüleri kendisini yalanlıyor.