Prof. Sadi Uzunoğlu: Artık ayda 100 bin lira geliriniz varsa orta sınıf sayılırsınız!

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 3:30 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 3:30 pm

İktidarın ekonomi politikalarının sebep olduğu yüksek enflasyon, yurttaşın belini bükmeye devam ediyor. Ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşirken, yurttaşlar ay sonunu zor getiriyor. Prof. Sadi Uzunoğlu, “Artık ayda 100 bin lira geliriniz varsa orta sınıf sayılırsınız” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının hatalı ekonomi politikaları sonucunda yaşanan ekonomik kriz, yoksulluğu ve işsizliği derinleştiriyor. Asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğu Türkiye’de artık 100 bin lira geliri olan kişilerin orta sınıf sayılabileceğini söyleyen Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Sadi Uzunoğlu, orta sınıfın artık ev sahibi olmasının mümkün olmadığını ve kirada oturmaya mahkum kalacağını belirtti.

Oksijen gazetesine röportaj veren Uzunoğlu, orta sınıfın tarifini “Bir eviniz, bir arabanız olacak. Çocuklarınızı özel okullarda okutabileceksiniz. Haftada bir dışarıda ailece bir yemek yiyebileceksiniz. Yılda iki kez tatil yapabileceksiniz. Ayda bir-iki konsere, tiyatroya gidebileceksiniz” sözleriyle yaptı.

“SON 10 YILDA KİŞİ BAŞINA GELİR DÜŞTÜ”

Uzunoğlu, “Türkiye’nin 900 milyar dolar kadar Gayri Safi Yurtiçi Hasılası var. Bu en üstteki yüzde 20’lik kesime, ikinci yüzde 20’lik grubu, yani 17 milyon insanı daha katalım… Bu iki grup, yani Türkiye’nin yüzde 40’ı, toplam gelirin yüzde 69’unu paylaşıyor. Geriye kalan yüzde 60 da yüzde 31’ini! Türkiye’de, son 10 yılda kişi başına gelir de düştü” ifadelerini kullandı.

Eğitim ekonomik krizin gölgesinde başladı! Okul forması yoksul çocuklar için ‘travma’ oldu