Prof. Çilingiroğlu’ndan Canan Karatay’a sert tepki: Eğer yüreğiniz varsa…

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 2:05 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 2:05 pm

ABD’de İç Hastalıkları ve Kardiyoloji bölümü alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Canan Karatay’ın koronavirüs hakkındaki açıklamalarını eleştirerek, Karatay’a canlı yayın davetinde bulundu.

Son dönemde televizyon programlarındaki  çıkışları ve tavırlarıyla ön plana çıkan Mehmet Çilingiroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Canan Karatay’ı eleştirdi.

Prof. Çilingiroğlu canlı yayında ‘S.çtı’ dedi, Ahmet Hakan uyardı: Aaa hocam ama…

Bir televizyon programına konuk olan Canan Karatay, koronavirüsün yeni olmadığını, koronavirüsün senelerdir aramızda olduğunu söylemişti.

Canan Karatay koronavirüsten korunmanın yollarını sıraladı

Karatay, CDC’nin raporunda, ABD’de 18 Ocak’a kadar 15 milyon kişinin grip olduğunu, 140 binin hastanede tedavi altına alındığını ve 8 bin 200 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti. Karatay “niye bunlar söylenmiyor da korona söyleniyor” demişti. Senelerdir virüslerle yaşıyoruz” diyen Karatay, ölümlerdeki kronik hasta oranına dikkat çekmişti.

Mehmet Çilingiroğlu, Karatay’ın söz konusu açıklamalarını Twitter hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

Didem Arslan’la tartışmıştı…. Prof. Çilingiroğlu üniversiteden kovuldu

“BİR DOKTORA GİDİN”

Çilingiroğlu, “Böyle kişileri rating yapmak amacıyla ekrana çıkaranları kınıyorum. Ne kadar saçma konuşmalar. Ölümlere inanmıyormuş. Kör olmak lazım. Grip aşısına inanmıyormuş. Bir doktora gidin” ifadelerini kullandı.

CANLI YAYIN DAVETİ: YÜREĞİNİZ VARSA

Karatay’ın toplumu yanlış yönlendirdiğini savunan Çilingiroğlu canlı yayın davetinde bulundu. Çilingiroğlu Karatay’a, “Sayın Canan Karatay hanım, hekim olmayan sunucuları karşınıza alıp saçma sapan şeyleri onlara anlatmak onları, azarlamak yerine gelin benimle karşı karşıya program yapın bilimsel verilere dayanarak eğer yüreğiniz varsa. Toplumu yanlış yönlendirmeyin. Çünkü senelerdir bu oldu” diye seslendi.