Prag saldırganının itiraf mektubu: 2 aylık bebeği de öldürmüş

Yayın tarihi: 28 Aralık 2023 Perşembe 12:50 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe 12:50 pm

Prag‘daki Charles Üniversitesi’nde 14 kişiyi katleden ve daha sonra intihar eden David Kozak’ın evinde bir itiraf mektubu bulundu. Kozak mektubunda saldırıdan bir kaç gün önce 2 aylık bebek ve babasını öldürdüğünü söyledi.

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da bir üniversiteye silahlı saldırı düzenleyerek 14 kişiyi öldüren David Kozak’ı bir itiraf mektubu yazdığı belirtildi. Kozak’ın, üniversite saldırısından birkaç gün önce 2 aylık bebek ve babasını öldürdüğünü söylediği bir mektup yazdığı açıklandı.

Söz konusu mektubun, Charles Üniversitesi’ne düzenlediği saldırının ardından intihar eden Kozak’ın evinde bulunduğu aktarıldı. Polis sözcüsü Jan Daněk, “Failin saldırıyı kendisinin düzenlediğini yazdığı bir mektup aldığımızı doğrulayabilirim” dedi. Ancak, 32 yaşındaki baba ile bebeğinin ölümüne ilişkin mektubun detayları açıklanmadı.

İki kurbanın cesetleri, üniversite saldırısından yaklaşık bir haftadan önce Klanovicky ormanında bulunmuştu.

Prag’da babası ile 14 kişiyi öldüren üniversite saldırganının ‘gizli’ günlüğü ortaya çıktı

“BAŞKA KATLİAMLARDAN İLHAM ALMIŞ”

Polis olayın terörle ilişkili olmadığını ve Kozak’ın ülke dışındaki benzer katliamlardan ilham aldığı ihtimali üzerinde duruyordu. Kozak’ın günlüğünde geçen ay Rusya’da gerçekleşen bir silahlı saldırıyla ilgili notlar aldığı da ortaya çıkmıştı. Bryansk kentinde bir okulda iki kişiyi öldürerek intihar eden 14 yaşındaki Alina Afanaskina’nın ‘kendisine çok yardımcı olduğunu’ yazan Kozak, Telegram paylaşımında ise “Okulda silahlı saldırı yapmak ve muhtemelen intihar etmek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

25 kişinin de yaralandığı saldırı, ülkenin modern tarihindeki en ölümcül silahlı saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

Prag katliamının görgü tanıkları konuştu

Kaynak: TELE1