AKP’li Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yüce, sosyal medya hesabından bir vatandaşın, “Ayda’ya ve onu kurtaran itfaiye erlerine köfte ikram edelim mi?” sorusuna, “Köftenin en iyisi biz de” diyerek yanıt verdi.

İzmir’de yaşanan 6,9 şiddetindeki depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Depremden 91 saat sonra 4 yaşındaki Ayda bebek sağ olarak kurtarıldı. Ayda bebeğin enkaz altından çıktıktan sonra ilk olarak aynı depremde yaşamını yitiren annesine seslenmesine rağmen medyada “köfte ve ayran” istediği görüntüler yansıtıldı. Söz konusu görüntüler, birçok insanın yüreğini sızlatırken; bir kesimin de adete şov malzemesi olarak kullanması tepkilere neden oldu.

TEPKİ ÇEKEN MESAJ

Ayda bebeğin isteğinin ardından sosyal medyada köfte çıkışları başladı. AKP’li Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce’nin olaya ilişkin mesajı ise tepkilere neden oldu.

Ersin İbil isimli kullanıcının, sosyal medyada yaptığı, “En iyi köfteyi biz yapıyoruz. Ne dersiniz başkanım Ekrem Yüce enkazdan çıktıktan sonra köfte isteyen Ayda ve ailesine İzmir’deki emeklerini Ayda’nın kurtarılmasında taçlandıran itfaiye erlerimizle birlikte Sakarya’mızın meşhur ıslama köftesinden ikram edelim mi” paylaşımına AKP’li Ekrem Yüce, yanıt verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce verdiği yanıtta, “Doğru söylüyorsunuz Ersin Bey, köftenin en lezzetlisi bizde. Yeter ki küçük mucizemiz Ayla gibi tüm kardeşlerimize sağ salim ulaşalım. Gerisi kolay inşallah…” ifadelerini kullandı.

Ekrem Yüce’nin mesajı sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.