TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 1 Mayıs nedeniyle Taksim Meydanı’nın kapatılması hakkında, “Taksim’de provokasyon yaratmak isteyenler diğer yerlerde yapamazlar mı?” diye sordu.

Anayasa Mahkemesi’nin 2023 yılı Aralık ayında vermiş olduğu karara rağmen İstanbul’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle Taksim Meydanı’nın yasaklanmasına yönelik tepkiler sürüyor.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da Murat Taylan’ın moderatörlüğünü yaptığı 4 Soru 4 Yanıt programında iktidarın Taksim yasağına tepki gösterdi. AKP’nin Taksim’i yasaklamasının bir güç gösterisi olduğu değerlendirmesinde bulunan Merdan Yanardağ, “Taksim’de provokasyon yaratmak isteyenler diğer yerlerde yapamazlar mı?” diye sordu.

“ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMASI ÇOK RİSKLİ”

TELE1 canlı yayınında açıklamalarda bulunan Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“AKP iktidarı bir rüşdünü, bir gücünü, kabul ettirmeye, ‘Ben buradayım’ demeye çalışıyor. Bunu gösterme aracı olarak da bugün hiç gereği yokken Taksim’i kapatmakta buldu. Çok riskli buldum Özgür Özel’in dediğini ama Özgür Özel o kadar bir sorumluluk üstlendi ki ‘Yahu yapmayın’ demeye çalıştı. Yahu dedi bütün sorumluluğu üstleniyoruz biz. Bu çok riskli bir şeydir. Tarihsel olarak bunun bir anlamı var. Ahlaki olarak da bir anlamı var, edebi olarak da bir anlamı var ama kriminal düzeyde bir anlamı yok. Riskli de bu. Çünkü güvenliği sağlaması gereken bir muhalefet partisi değil devlettir, iktidar partisidir. Silahsız ve saldırısız yurttaşlarının bir miting yapmasını bir açık hava toplantısını düzenlemesini korumak ve temin etmek durumundadır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak tatil ilan edilmiş ve bayram kabul edilmiştir. Sayın Erdoğan da kutluyor zaten. Sayın Erdoğan diyor ki, ‘İstanbul’da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı güzergah belirlenmiştir.’ Yeterince yer var diyor. Taksim’de provokasyon yaratmak isteyenler diğer yerlerde yapamazlar mı? Orada da yaparlar.”

Merdan Yanardağ, Özel ve Erdoğan görüşmesindeki ayrıntıyı gözler önüne serdi: CHP Genel Başkanı’nı bu sıraya oturtamazsınız

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 1 Mayıs nedeniyle Taksim Meydanı’nın kapatılması hakkında, “Taksim’de provokasyon yaratmak isteyenler diğer yerlerde yapamazlar mı?” diye sordu.