Ali Erbaş’ın makam aracı olarak Audi A8 talep ettiği iddia edilirken, Diyanet aracın yoğun program nedeniyle kiralandığını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın mevcut makam aracı olan Audi A6’nın yerine daha üst segmentteki Audi A8’i sipariş ettiği iddia edilmişti. Erbaş’a makam aracı olarak kullanılması için verilen kırmızı renkli Togg’un, başkanlığın filosuna geri gönderildiği ileri sürülmüş, bu durum eleştirilere neden olmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili sessizliği bozdu. A8 için “Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır” denilen açıklamada 2023’ten beri makam aracı olarak 2023’ten beri TOGG’un kullanıldığı belirtildi.

Diyanet’in açıklaması şöyle: “Başkanlığımız makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kurumumuza tahsis edilmiştir. O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır.”

Öte yandan aracın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruftan bahsederken kiralanması dikkat çekti.

Özel-Erdoğan görüşmesinin yeri ve saati belli oldu

Ekrem İmamoğlu’ndan minik Edanur’un ölümüne ilişkin açıklama

Ahmet Akın: Fırıntaş’ı bırakıp gittiler, ekmek yoktu hemen un aldım…