Polisi şehit eden Anucur çetesinin korkunç planı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 10:08 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 10:08 am

Kağıthane’de uyuşturucu operasyonuna giden polis Hakan Telli’yi şehit eden Anucur çetesinin korkunç intikam planı ortaya çıktı. Çete üyeleri, çatışmada öldürülen Diyar Anucur’u vuran polisleri tespit edip şehit etmek için diğer binalardan zorla görüntü toplamaya çalıştığı ortaya çıktı.

İstanbul Kağıthane’de uyuşturucu ihbarına giden polis memuru Hakan Telli’nin şehit edilmesi ve polis memuru Ahmet Yasin Çevik’in yaralanmasına ilişkin soruşturmada, gözaltına alınan 39 şüphelinin tutuklamaya sevk yazısında örgütün yapısı ve faaliyetleri deşifre edildi. Yazıda, örgüt elebaşının Sinan Anucur olan Anucur Silahlı Suç Örgütü’nün uyuşturucu madde satışından kazandıkları paralarla örgüte yeni üyeler temin ettikleri, silahlandıkları ve ağlarını güçlendirerek hem uyuşturucu madde üretimi, hem de yurt dışından kaçak yollarla ülkeye çeşitli uyuşturucular sokmaya başladıkları belirtildi.

POLİSLERE ATEŞ AÇTILAR

Yazıda olayın gerçekleştiği 25 Ağustos günü yaşananlar şöyle anlatıldı: Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobil Park Timi tarafından şüpheliler Kadir Taşdemir ve Görkem Doğan şüphe üzerine durduruldu. Şüphelilerin ellerinde bulunan pakette uzun namlulu otomatik tabanca bulundu. Şüphelilerin paketi Şehit Öner Sokak üzerindeki bir adresten aldıklarını söylemeleri üzerine polis memurları adrese gidip kapıyı çaldı. İçeride bulunan şüpheliler Ozan Anucur, Diyar Anucur ve Akın Arsakay polislere ateş açmaya başladı. Sevk yazısında, çatışmanın yaşandığı evin örgüt evi gibi kullanıldığı belirtilerek, uyuşturucu madde trafiğinin bu adresten yönetildiğinin cep telefonu incelemesinden ortaya çıktığı vurgulandı. Şüpheli Ozan Anucur’ın cep telefonunda suça yönelik birçok belge çıktı. Çetenin gizlenmek için sahte isimler kullandıkları tespit edildi. Görüntü kayıtlarını da inceleyen ekiplerin olay geçesi yaşananları tek tek raporladıkları öğrenildi.  Mahkemeye çıkarılan 37 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TELE1 gündeme getirmişti! Polis Hakan Telli’yi şehit eden Anucur çetesi çökertildi

KORKUNÇ PLAN ORTAYA ÇIKTI

Yazıda, şüphelilerden Ömer Çakmaz’ın operasyon sırasında ölü olarak ele geçirilen Diyar Anucur’un devlete küfür eden sosyal medya paylaşımlarını kullanıp uzun namlulu tüfekli fotoğrafını alarak “Arkandayız” yazdığı, diğer şüphelilerin bazılarının evlerinde uyuşturucu madde bulunduğu, örgüt yöneticileriyle para transferlerinin tespit edildiği kaydedildi. Suç örgütü üyeleri Murat Günar, Fırat Bağra ve Arafat Tacar’ın, Numan Anucur’un sosyal medyadaki intikam içerikli paylaşımlarının ardından 25 Ağustos’taki olayın yaşandığı yerin yanındaki binanın güvenlik kamerası görüntülerini zorla almaya çalıştıkları, bu şekilde örgüt adına hareket ederek Diyar Anucur’u vuranları tespit etmeye çalıştıkları da ifade edildi.