Polis kılığına girip yaşlı kadını dolandırdı! Suçüstü yakalandı

Yayın tarihi: 16 Eylül 2022 Cuma 8:19 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma 8:19 pm

Polis kılığına girip evine girdiği yaşlı kadını dolandırarak 90 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını ve paralarını alan kişi polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Çorum’da M.K adlı şahıs 71 yaşındaki Y.B.’yi telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıttı ve kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve bu konuda bir operasyon yürütüldüğünü söyledi. M.K., Y.B.’ye evine bir polis memuru geleceğini söyleyerek para ve ziynet eşyalarını bu polise vermesini istedi. Y.B. de sivil polis kılığına girerek evine gelen M.K.’ye 90 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını ve nakit parasını verdi. Yaşlı kadının banka hesabında da 49 bin TL olduğunu söylemesi üzerine M.K., yaşlı kadından parayı çekerek kendisine vermesini istedi.

TORUN ENGELLEDİ

Dolandırıldığını anlamadığı için bankaya giden Y.B., öğle arası nedeniyle kapalı olan bankadan para çekemeyince torununun işyerine gitti. Söylediklerinden babaannesinin dolandırıldığını anlayan torunu ise parayı çekmiş gibi yapıp, yardım istediği polislerle birlikte babaannesinin evine gitti.

Yaşlı kadından bankadan çektirdiği paraları almak için ikinci defa eve giden M.K. polis ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Esenyurt’ta Ugandalı, Ugandalıları polis kılığına girerek soydu