Polimetre İstanbul’da çalışma yaptı! İşte iş birliğiyle muhalefetin kazanabileceği ilçeler

Yayın tarihi: 6 Ocak 2024 Cumartesi 2:13 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi 4:59 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Polimetre Araştırma şirketi yerel seçimlerde İstanbul’un ilçeleri hakkında dikkat çeken bir çalışmaya yaptı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi adaylar seçim turlarına başlarken araştırma şirketleri de çalışmalarını yayınlıyor. Polimetre Araştırma şirketi son yaptığı çalışmada İstanbul’un ilçelerinde CHP kesin alabileceği ve CHP’nin hangi partilerle iş birliği yaparsa hangi ilçeleri alabileceği yönünde bir rapor hazırladı.

Raporda CHP’nin İYİ Parti, DEM, TİP, Adalet Partisi, Zafer Partisi ve Memleket Partisi’nden en az biri ve ya bir kaçıyla yapılabileceği iş birliğinde ortaya çıkabilecek sonuç hesaplandı. Rapora göre CHP’nin Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Maltepe ve Şişli’de kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, Sarıyer ve Silivri kazanmaya çok yakın olarak görülüyor.

Son anket! Değişim CHP’ye yaradı, İYİ Parti oyunun yarısını kaybetti

HANGİ İŞ BİRLİĞİ İLE HANGİ İLÇE KAZANILIR?

Polimetre’nin hazırladığı rapora göre CHP  DEM parti iş birliğine” TİP de katılırsa Ataşehir, Avcılar, Kartal Beylikdüzü, Büyükçekmece, esenyurt ve Küçükçekmece de muhalefet
tarafından kazanılır

CHP  DEM Parti TİP İş Birliğine” Diğer muhalif partilerden kısmi destek sağlanması durumunda:

Çatalca: Diğer muhalif partilerin 10 bin olan oylarının 800’ü
Kâğıthane: Diğer muhalif partilerin 47 bin olan oylarının 16 bini
Tuzla: Diğer muhalif partilerin 24 bin olan oylarının 14 bini
Üsküdar: diğer muhalif partilerin 48 bin olan oylarının 15 bini muhalefet adayına verilirse seçimi muhalefet kazanır. Esenyurt ve Sancaktepe ise muhalefetin iş birliği becerisine bağlı olarak muhalefet tarafından kazanılması muhtemel ilçeler arasında.

Polimetre’ye göre; CHP’nin iş birliği yapması durumunda kazanabileceği bazı ilçeler şu şekilde:

BAĞCILAR

CHP, Zafer Partisi, İYİ Parti Memleket Partisi ve diğer sol partiler ile iş birliği yapması durumunda Bağcılar’ı kazanabilecek durumda

BEYOĞLU

Muhalefet partileri tek bir adayda birleşebilmesi durumunda Beyoğlu ilçesinin muhalefete geçme olasılığı var. Rapora göre ilçede muhalefet oyu iktidarın oyundan 5 bin kadar fazla.

ÇEKMEKÖY

Çekmeköy’de tüm muhalefetin birleşmesi durumunda kazanılabilecek ilçeler arasında. Rapora göre Çekmeköy’de muhalefet oyu iktidar oyundan 2 bin fazla

EYÜPSULTAN

Rapora göre muhalefet  oyu 20 bin fazla. Muhalefetin Seçimi kazanabilmesi için, CHP DEM TİP Sol  iş birliği ve yüzde 70 İYİ Parti desteği ya da  CHP, DEM TİP, SOL Zafer Partisi Memleket Partisi ve Adalet Partisi iş birliği ve yüzde 25 İYİ Parti seçmen desteği gerekli.

FATİH

CHP’nin en önce gelen hedeflerinden biri olan Fatih’te ise muhalefetin seçimi kazanabilmesi için CHP, DEM TİP, SOL Zafer Partisi Memleket Partisi ve Adalet Partisi iş birliği ve yüzde 100 İYİ Parti seçmen desteği gerekli.

ŞİLE

Muhalefetin oyu 800 fazla. Muhalefetin seçimi kazanabilmesi için  CHP, DEM TİP, SOL Zafer Partisi Memleket Partisi ve Adalet Partisi iş birliği ve yüzde 25 İYİ Parti seçmen desteği gerekli.

ZEYTİNBURNU

Muhalefetin oyu iktidarın oyundan sadece 1000 oy az. HP, DEM TİP, SOL Zafer Partisi Memleket Partisi ve Adalet Partisi iş birliği ve yüzde 95 İYİ Parti seçmen desteği gerekli.

Kaynak: TELE1