Yılmaz Polat: Erdoğan, Tele 1 izlesin!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2019 Pazartesi 6:33 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2019 Pazartesi 7:20 pm

Tele 1 Ana Haber’de Evren Özalkuş’a bağlanan Tele 1 TV ve ABC Gazetesi Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye yönelik yaptığı sert açıklamaları canlı yayında değerlendirdi.

Amerika Devlet Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik Kürtleri korumak adına yaptığı açıklamayı değerlendiren Yılmaz Polat, “Trump’ın Ortadoğu politikasını eleştirenler bir müttefiki için yapılan açıklamanın son derece sert olduğunu söylüyor. Trump’ın politikası hala anlaşılmış değil, burada da kafalar karışık. Trump’ın, Suriye’den askerlerini çekeceğini açıkladığı günden itibaren YPG ile işbirliği yaptı, onlara silah verdi. Bunların hiçbiri sır değildi” dedi.

‘GÖRÜŞMELER ABARTILARAK PAYLAŞILDI’

Açıklamalar karşısında Türkiye’nin aldığı tutumu eleştiren Polat, “Erdoğan yönetimi ne yaptı? Trump ile yapılan yüz yüze ya da telefon görüşmeleri abartarak yayınladı. Dolayısıyla konuşmaların içerine girmemeye özen gösterdiler.”

‘TRUMP SON DÖNEMDE RUSYA’YA BİLE BU KADAR YÜKLENMEDİ’

Polat şöyle devam etti: “Trump’ın yaptığı açıklama gerçekten son derece sert. İran Kuzey Kore’yi nasıl tehdit ediyorsa öyle tehdit ediyor. Yani ekonomik ambargoyla. Son dönemde Rusya’ya bile bu kadar yüklenmedi. Trump’ın Türkiye’ye verdiği siyasi desteğin bittiğini gösteriyor bu durum. Örneğin Erdoğan’ın hemen Trump’ı arayıp açıklamasının ne anlama geldiğini sorması lazım. Bunu da kamuoyu ile paylaşması lazım.

Belli ki yandaş basın Erdoğan’a Trump’ın söylediklerini doğru anlatmıyor. Bu arada belirteyim önümüzdeki ay Ankara’dan İstanbul’a bir heyet gelecek. Bu konuları konuşacaktı, bu ziyaretin gözden geçirilmesi lazım. Sonuç olarak ben bu noktada Sayın Erdoğan’a TELE 11’i seyretmesini öneriyorum”.