Polat çiftine bir kötü haber de komşularından! 11 yıla kadar hapis istemi

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 8:07 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 8:07 am

Cezaevinde tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın komşularıyla ettiği kavgaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Dilan Polat’ın 8 yıl, Engin Polat’ın ise 11 yıla kadar hapsi istendi.

Haklarında “kara para aklama”, “bahis oynatma” ve “vergi kaçırma” gibi iddialar bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat Çekmeköy’deki villalarında komşularıyla ettikleri kavga ile gündeme gelmişti.

İddiaya göre Polat çiftinin komşuları da o sırada başka bir yerde yemekteydi. Komşuları akşam ilerleyen saatlerde siteye döndüğünde evlerine giden yolda hiçbir boş yer olmadığı ve her tarafın araçlarla dolu olduğunu görünce, ilk bulduğu müsait yere aracını bırakan komşu, eşiyle ve kızıyla evine yönelmişti.

DİLAN POLAT HAKARET ETTİ İDDİASI

Polat’ın doğum gününe gelen misafirlerden birinin o esnada çocuğu rahatsızlanınca, hastaneye götürmek istediklerinde Sıla Doğu’nun aracının arkasında yan komşularının arabasının olduğu görülürken, kendisinden aracını çekmesi isteyince de tartışma çıkmıştı. Elleri cebinde geldiği görülen komşuya Dilan Polat iddiaya göre hakaret ettiği ileri sürüldü. Engin Polat araya girerek tarafları sakinleştirmek istedi ancak Dilan Polat’ın hakaretlerine devam ettiği iddia edildi.
Yanındakiler tutmaya çalışsa da Dilan Polat yanından geçen komşusuna tekme atmıştı. Aracına doğru yürüdüğü sırada ise kameraların açısından çıkmıştı. İddiaya göre Engin Polat da, komşusuna yumruk atarak sol gözünden yaralanmasına neden olmuştu.

DİLAN POLAT’A 8, ENGİN POLAT’A 10 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre, savcılık, İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından M.A.’nın yaralanmasının hafif nitelikte olduğuna dair rapor verdi. Polat’ın kardeşi Sıla Doğu hakkında da soruşturma yürütüldü ve takipsizlik kararı verildi. Dilan Polat’ın ‘hakaret’, ‘yaralama’, ‘birden fazla kişiyle tehdit’ suçlarından 8 yıl 4 aya, Engin Polat’ın ise bu 3 suçun yanı sıra ayrıca ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçunu da işlediğini belirten savcılık, 11 yıl 4 aya kadar hapsini istedi. İddianame mahkemeye gönderildi.

Taslak ortaya çıktı: Dilan Polat ve Engin Polat’ın el konulan şirketlerine ne olacak?

Kaynak: TELE1