PlayStation’dan PC’ye transferler devam ediyor

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 9:30 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 4:55 pm

Sony, PlayStation oyunlarının önümüzdeki dönemde de PC’ye gelmeye devam edeceğini açıkladı.

Oyun dünyasında son dönemde dengeler hızla değişiyor. PC oyunculuğu belki de hiç olmadığı kadar popüler hale gelmiş durumda. Öte yandan konsol savaşları ise yavaş yavaş geride kalıyor. Çünkü konsol savaşlarında Sony’ye kaybeden Microsoft, Game Pass ile bu rekabeti farklı bir cepheye taşıdı. Tüm bu yaşananların ardından, bir dönem konsolların olmazsa olmazı olan özel oyunlar, bugün artık eskisi kadar önem taşımıyor. Bu yüzden son dönemde PlayStation oyunlarının kısa süre sonra PC’ye de geldiğine şahit oluyoruz. Üstelik görünen o ki önümüzdeki dönemde de bu geçişi görmeye devam edeceğiz.

PlayStation

Zaten bir süredir oyun dünyasında konuşulmakta olan bu değişim, bu hafta doğrudan Sony tarafından da doğrulandı. Japon teknoloji devi, önümüzdeki dönemde de PlayStation oyunlarının PC’ye gelmeye devam edeceğini açıkladı. Sony şimdilik bu oyunların hangileri olacağı hakkında ise herhangi bir detay paylaşmadı.

Bildiğiniz gibi son dönemde Returnal, Sackboy: A Big Adventure ve Deathloop gibi ilk başta PlayStation’a özel olarak lanse edilen oyunlar PC’ye de geldi. Son olarak da The Last of Us’ın PC versiyonu oyun severlerle buluştu. Daha önce de Horizon Zero Dawn ve Marvel’s Spider-Man PC oyuncularına sunulmuştu.

Redmi Note 12 Pro inceleme! Önceki modellerle benzerlikler ve farklar neler?

Tüm bunlara baktığımızda, bundan sonra en dikkat çekici PlayStation oyunlarının PC’ye gelmesinin önünde herhangi bir engel olmadığını açıkça görüyoruz. Yani anlayacağınız gibi yakında Ghost of Tsushima gibi oyunları da PC’de görmemiz çok şaşırtıcı olmayacaktır.