PlayStation 5 etkinliği neden ertelendi?

Yayın tarihi: 3 Haziran 2020 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı 5:54 pm

Sony cephesi 4 Haziran 2020 tarihinde Türkiye saati ile 23:00‘da PlayStation 5 etkinliği düzenleyeceğini açıklamıştı. Bu etkinlikte yeni nesil oyun konsolunun yanında yeni nesil oyunları da gösterecek olan Sony, bugün sürpriz bir şekilde etkinliği ertelediğini açıkladı. Peki, Sony neden böyle bir karar aldı?

PlayStation 5 etkinliği neden ertelendi? Bildiğiniz gibi yıl 2020 olmasına rağmen çağdaş ve özgürlükler ülkesi denilen Amerika Birleşik Devletleri’nde ırkçılık olayları yine üst seviyelere çıktı. Bir polisin siyahi kökenli bir vatandaşı boğarak öldürmesi ve bu videonun sosyal medyada yayılmasının ardınan ABD ateş topu gibi yanmaya başlamıştı. Polisi sadece görevden alan yönetim halkın öfkesini dindirememişti. ABD’de başlayan ve durdurulamayan eylemlerden sonra polisin yargılanmasına karar verilmiş ancak yine de halk ırkçılık için protestolarına devam etmişti.

PlayStation 5 etkinliği neden ertelendi?

Sony cephesi de böyle bir ortamda yeni nesil oyun konsolunu haklı olarak göstermek istemedikleri basının PlayStation 5’e odaklanmaktan daha ziyade ırkçılığa odaklanmasını istediğini açıkladı. Bu yüzden etkinlik henüz tarihi bilinmeyen bir güne ertelendi.

Sony’nin almış olduğu bu karar için gayet mantıklı ve duyarlı diyebiliriz. Umarız ABD’deki yüzyıllardır devam eden çağdışı ırkçılık olayları bir son bulur.

Yeni Ebola Salgını hız kesmeden yayılıyor!