Pixel Fold, metrodaki bir yolcunun elinde ortaya çıktı

Yayın tarihi: 11 Mart 2023 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 10 Mart 2023 Cuma 11:12 am

Google Pixel Fold uzun süredir dedikodusu yapılan bir telefon. Hakkında çeşitli rivayetler çıkmıştı. Birkaç ay önce paylaşılan raporda telefonun birkaç farklı prototipinin test edildiği iddia edilmişti. Galiba bu prototiplerden bir tanesi New York metrosunda yakalandı.

Reddit’teki kullanıcıya göre metrodaki kişi bir Google çalışanı ve kullandığı telefon da Pixel Fold. Cihazın siyah çerçeveleri ve ekranı görünüyor. Fakat fotoğraflar bulanık olduğu için detaylar pek belli değil. Önceki iddiaları ve sızıntıları da ele alırsak Pixel Fold, Oppo Find N2’ye benzer bir tasarıma sahip olacak.

 

Google Pixel Fold

Raporlananlara göre Pixel Fold’ta 7.57 inç’lik katlanabilir ekran, 5.78 inç’lik dış ekran, 4700 mAh pil yer alıyor. Ekranların üretiminden Samsung sorumlu. Google’ın katlanabilir ekranlı telefonu 3. çeyrekte seri üretime girecek ve yaklaşık 1800 dolar fiyatla satışa sunulacak. Ancak fiyatın biraz daha düşük olabileceğine dair de söylentiler var. Büyük ihtimalle Pixel Fold’u 10 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Google I/O Konferansında göreceğiz.

Diğer taraftan Google, yapay zekal rekabetinde geri kalmamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu aralar yapay zekalı arama motorları ve yaşanan rekabet gündeme geliyor. Fakat kısa süre önce çıkan bir haberde yapay zeka ile aratılan bir anahtar kelimenin muhtemelen 10 kat daha pahalıya mal olacağı ve bunun birkaç milyar dolarlık ekstra maliyet getireceği belirtildi.

Yeni Daredevil dizisinde Punisher da olacak

 

Google’ın yıllık olarak neredeyse 60 milyar dolarlık geliri var. Bu gelirin ne kadarının yapay zeka tarafından harcanacağı tartışmaya açık bir konu. Morgan Stanley’e göre yapay zekalı arama motoru yıllık 6 milyar dolarlık maliyet artışına neden olabilir. SemiAnalysis ise ekstra maliyetin 3 milyar dolar olacağını söyledi.