Pitbull saldırısında ağır yaralanan minik Asiye taburcu edildi

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 5:21 pm

Gaziantep’te pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayıp ağır yaralanan Asiye Ateş, tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

Asiye, tedavisinin 37’nci gününde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu edildi. Üniversite yönetimi tarafından hava yoluyla memleketi Gaziantep’e gönderilmek üzere uğurlanan Asiye Ateş, babası Hüseyin Ateş ve annesi Zeynep Ateş ile otomobile bindi. Hüseyin Ateş, “Çok şükür her şey yolunda. Çok iyiyiz. Kızımın durumu da iyi. Şimdi evimize gidiyoruz. İnşallah 1,5 ay sonra geleceğiz” dedi.

Asiye otomobilde annesinin kucağına oturarak beklerken kendisini görüntüleyen gazetecilere el salladı. Asiye ilgi karşısında sıkılarak “Yeter artık gidin” dedi. Asiye’nin bu tepkisi, ailesini ve yakınlarını güldürdü. Ateş ailesi, otomobille Antalya Havalimanı’na gitti.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’te tasmasız gezdirilen 2 Pitbull cinsi köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, site sakinleri tarafından kurtarılarak kentteki en yakın hastaneye götürülmüştü. İlk tedavisinin ardından Antalya’ya sevk edilen Asiye, Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 26 Aralık’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 4 saat süren operasyon geçirdi. Asiye’nin sırtından ve bacağından alınan dokular, baş kısmına nakledildi. Bir süre yoğun bakımda kalan Asiye, servise alındı. 14 Ocak’ta Asiye’ye kulağındaki hasar ve yüz felcine yönelik sinirle ilgili operasyon yapıldı. Asiye’nin kulağına ise 26 Ocak’ta işitme kaybına yönelik operasyon yapıldı.

Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye haftaya taburcu olacak