Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye haftaya taburcu olacak

Yayın tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 1:13 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 1:13 pm

Gaziantep’te iki Pitbull köpeğinin saldırısında ağır yaralanan Asiye’nin doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan, “Bu kadar kemik parçası ve çoklu doku kaybını ilk defa gördüm. Kulağını kaybetmemesi için bir girişim yapıldı. Muhtemelen haftaya taburcu olacak” dedi.

22 Aralık 2021’de, oturdukları sitenin bahçesinde, Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye, Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 4 saat süren operasyonla ameliyat edildi; Asiye’nin sırtından ve bacağından alınan dokular, baş kısmına nakledildi. Bir süre yoğun bakımda kalan Asiye, normal servise çıkarıldı.

Bir süre yoğun bakımda kalmasının ardından normal servise alınan Asiye’nin moralinin iyi olduğu, yemeğini kendisinin yiyebildiği ve yapılan 3 ameliyatın da başarılı geçtiği belirtildi.

“BU KADAR KEMİK VE DOKU KAYBINI İLK KEZ GÖRDÜM”

Küçük Asiye’nin haftaya taburcu edileceğini açıklayan Prof. Dr. Ömer Özkan, “Asiye, olayın gerçekleşmesi açısından bir dramatik durumu vardı. Hayati önemi vardı. Çok şükür atlattık. Hayati bir sorunu yok. Sinirlerle ilgili eksiklikler giderildi. Çene kemiğiyle ilgili bir çalışma yapılacak. Kulağını kaybetmemesi için bir girişim yapıldı. Onlar içinde bir iki transfer işlemi gerçekleşti. Bu kadar kemik parçasının ve çoklu doku kaybını ilk defa gördüm. Muhtemelen haftaya taburcu olacak. ” dedi.

Kozmetik kayıplarının önlenmesi amacıyla 2 ameliyat daha olacak olan Asiye’ye annesi Zeynep ve babası Hüseyin Ateş de hastane odasında yanında bulunarak destek oluyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan

Pitbull’un ağır yaraladığı Asiye’nin kritik 10 günü: işitme kaybı yaşayabilir