İki pitbullun saldırdığı 4 yaşındaki çocuğun hayati tehlikesi sürüyor!

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 11:00 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:51 am

Gaziantep’te pitbull cinsi 2 köpek, 4 yaşındaki kız çocuğuna saldırdı. Çocuğun hayati tehlikesi sürerken, olayla ilgili 6 kişi gözaltına aldı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’nde pitbull cinsi iki köpek, 4 yaşındaki Asiye Ateş isimli çocuğa saldırdı. Hayati tehlikesi olan Ateş, kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesinin olduğu belirtilen çocuk, ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye sevk edildi.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Olayın ardından pitbull köpekler yakalanıp, barınağa götürüldü. Köpekleri besleyen 1’i kadın toplam 6 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada sitenin güvenlik görevlisi de gözaltında. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürdüğü bildirildi.

“KÖPEKLER SİTEDE OTURAN 5 ŞAHISA AİT”

Gaziantep Valiliği konuya ilişkin yazılı açıklamada adli ve idari sürecin devam ettiğin belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İlimiz Şahinbey ilçesinde 22 Aralık 2021 günü saat: 14.30 sıralarında bir sitede oturan beş şahsa ait iki adet pitbull cinsi köpek, site çalışanının çocuğunu baş ve boğaz bölgesinden hayati tehlike oluşturacak şekilde yaralamıştır. Söz konusu yaralı çocuk, olayın ardından hastaneye sevk edilmiş olup, tedavisine devam edilmektedir. Olaya karışan iki köpek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir. Olayla ilgili 5 şüpheli ve site güvenlikçisi ile toplam 6 şahıs gözaltına alınmıştır. Adli ve idari süreç devam etmekte olup, yaralı çocuğun tedavisi ve sonrası Valiliğimiz tarafından takip edilecektir.”

Pitbull bebek ile babasına saldırdı