Pitbull saldırısına uğrayan Asiye’nin davasında tahliye kararı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:33 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:33 pm

Gaziantep’te tasmasız gezdirilen 2 Pitbull cinsi köpeğin saldırısında sonucu 4 yaşındaki Asiye Ateş’in ağır yaralanmasına ilişkin açılan davada 4’ü tutuklu 6 sanık hakim karşısına çıktı. Davada mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in ağır yaralanması sonucu açılan davada 4 kişi tutuklanmış, 2 kişinin tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Gaziantep 27’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıklardan birisi SEGBİS üzerinden katılırken diğer 5 sanık duruşma salonuna getirildi.

Duruşmayı Asiye, annesi Zeynep ve babası Hüseyin Ateş de takip etti.  Duruşma savcısı, sanıkların müştekiler üzerinde baskı kurması ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme 4 sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi gözeterek tahliyelerine karar verdikten sonra davayı erteledi. Mahkeme dosyayı, uzlaştırma komisyonuna gönderdi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’te tasmasız gezdirilen 2 Pitbull cinsi köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, site sakinleri tarafından kurtarılarak kentteki en yakın hastaneye götürülmüştü. İlk tedavisinin ardından Antalya’ya sevk edilen Asiye, Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 26 Aralık’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 4 saat süren operasyon geçirdi. Asiye’nin sırtından ve bacağından alınan dokular, baş kısmına nakledildi. Bir süre yoğun bakımda kalan Asiye, servise alındı. 14 Ocak’ta Asiye’ye kulağındaki hasar ve yüz felcine yönelik sinirle ilgili operasyon yapıldı. Asiye’nin kulağına ise 26 Ocak’ta işitme kaybına yönelik operasyon yapıldı.

Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı. Saldırgan iki pitbull ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

Pitbull saldırısında ağır yaralanan minik Asiye taburcu edildi