Pfizer/BioNTech aşısına ‘çamur atma’ kampanyası

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 2:57 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 2:57 pm

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in kurucuları olduğu BioNTech ile Pfizer’ın geliştirdiği aşıya karşı ‘çamur atma’ kampanyası düzenlendiğini söyledi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin Almanya’da kurduğu biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Pfizer’ın geliştirdiği koronavirüs aşısına karşı Fransa’da gizli bir baltalama kampanyası yürütüldüğü ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Olivier Veran, BFM-TV’ye yaptığı açıklamalarda sosyal medyada bazı influencerlar e-posta gönderildiğini tespit ettiklerini ve bu e-postalarda ünlü kişilere “Para karşılığında YouTube’da aşıyı kötüleyen videolar yayınlayın” teklifinin geldiğini duyurdu.

“ÇALIŞANLAR RUSYA’DAYDI”

Veran, “Bu çok acınası, tehlikeli ve sorumsuz bir hareket” dedi. Fransa Sağlık Bakanı, “Bu e-postaların kimden geldiğini bilmiyoruz. Bunların Fransa’dan mı yoksa ülke dışından mı geldiğini bilmiyoruz. YouTube üzerinde 1.5 milyondan fazla takipçisi olan bazı ‘influencer’lara ulaştığını biliyoruz” dedi. Veran, komedyen Sami Ouladitto ve bilim üzerine yayınlar yapan Leo Grasset gibi isimlere teklif gittiğini söyledi.

YouTube’da içerik üreten Grasset, Twitter üzerinden, “Bana, Londra’daki bir ajanstan böyle bir e-posta geldi. Çok büyük bir bütçeleri vardı ve parayı kimin vereceğini gizli tuttular” dedi. Grasset, “Bu ajans ile ilgili internet üzerinden arama yaptığımda böyle bir mekanın olmadığını fark ettim. Bu sahte şirkette çalışanların profillerine baktım ve hepsi Rusya’da çalışıyordu” ifadesini kullandı.