Perinçek’ten “Mehmet Şimşek” yorumu! “Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu’nun programına döndü”

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 7:57 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 7:57 pm

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Mehmet Şimşek‘in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilmesiyle ilgili, “Tayyip Erdoğan seçim kazandı ama program Babacan ve Davutoğlu’nun programı oldu. Demek ki Tayyip Erdoğan da Babacan ve Davutoğlu’nun programına döndü” dedi.

AKP hükümetlerinde uzun yıllar Maliye Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Mehmet Şimşek’in hükümetin ‘düşük faiz’ politikasını benimsediği bir dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden ekonominin başına getirilmesi dikkat çekti.

“Mehmet Şimşek’in 4 günlük faturası 1 trilyon TL”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bu gelişmeyle ilgili değerlendirmede bulundu. Perinçek Şimşek’in “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Finansal istikrarı sağlayacağız. Mali disiplin ve fiyat istikrarı için çalışacağız” ifadesine değinerek şunları söyledi:

“Mehmet Şimşek’in ‘uluslararası normlara uyacağız, rasyonelliğe döneceğiz, makro finansal istikrarı sağlayacağız’ ifadeleri sayın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun programı. Tayyip Erdoğan seçim kazandı ama program Babacan ve Davutoğlu’nun programı oldu. Demek ki Tayyip Erdoğan da Babacan ve Davutoğlu’nun programına döndü. Mehmet Şimşek ile o programa dönmüş oluyor”