Pendik’te polis noktasına silahlı saldırıda şüphelinin ifadesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 11:12 am - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 11:27 am

Pendik’te kaymakamlık lojmanının önünde bulunan polis noktasına silahlı saldırı düzenleyen diğer şüpheli S.K. de yakalandı. Şüpheli S.Ö’nün de ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul’da 16 Şubat Cuma günü saat 22.30 sıralarında Pendik Batı Mahallesi’ndeki kaymakamlık lojmanının bulunduğu caddede motosikletli 2 şüpheli lojmanın önünde görev yapan polislere ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine şüpheliler olay yerinden hızla uzaklaştı.

Emniyet ekipleri tarafından başlatılan çalışmada, şüphelilerin olaydan dakikalar önce aynı caddede bir daireden hırsızlık teşebbüsünde bulunan S.Ö. ve S.K. oldukları tespit edildi. Şüphelilerden 7 suç kaydı bulunan S.Ö., Kadıköy’de yakalandı. S.Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

31 suç kaydı bulunan diğer şüpheli S.K. ise, düzenlenen operasyonla yakalandı. Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan şüpheli S.K.’nin emniyetteki işlemleri sürüyor. S.K.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesine sevk edilmesi bekleniyor. (DHA)

‘MALZEMELER KESİNLİKLE HIRSIZLIK ÜRÜNÜ DEĞİL’

Bu arada şüpheli S. Ö. savcılık ifadesinde, “Müşteki Fatma Yılmaz’ı tanımam. Fatma Yılmaz’ın ikametinde hiçbir şekilde bulunmadım. Olay günü Sancaktepe’de bulunmaktaydım. Bununla birlikte emniyet birimlerinde yakalandığım esnada üzerimde bulunan elektronik eşyalar Muhammet İ.’nin telefoncuda çalışması nedeniyle yanımda bulunmaktaydı. Olayda ele geçirilen malzemeler kesinlikle hırsızlık ürünü değil. Benim şahsıma ait mallardır.

‘BENİM DAHİLİM YOK’

S. Ö. ifadesinin devamında “Dosyada bulunan diğer şüpheli S. K.’yı 15 yıldır tanımaktayım ancak 4 yıldır kendisi ile görüşmedim. Nerede ne yapar bilmiyorum. Meydana gelen hırsızlık eylemi ve polis memuru ile yaşanan silahlı çatışmaya benim dahilim yoktur. Olayı başkaları gerçekleştirmiştir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben herhangi bir telefon kullanmıyorum. Kardeşim Muhammet’in telefonu ile başkaları ile iletişim kurmaktayım. Evim ve çalıştığım yer yakın olduğu için lüzum görmedim” ifadelerini kullandı.

Pendik’te kaymakamlık lojmanı önündeki polislere silahlı saldırı

Kaynak: DHA