Pendik’te iki mahalle

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 5:21 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 5:22 pm

31 Mart yerel yönetim seçimlerinde, Pendik’te parti çalışmalarımızda dikkate değer özgünlüklerden bahsetmek gerekiyor. Pendik, 800 bini aşkın nüfusu, 36 mahallesi ile İstanbul un kalabalık ilçelerinden birisi.

Bu mahallelerin çoğu, derin yoksulluğun, işsizliğin yaşandığı, uyuşturucu tacirlerinin okul civarlarını mekan tuttuğu, tarikat ve cemaatlerin yaygın olduğu bölgeler.

Aynı zamanda çevre sorununun, okullarda kalabalık sınıflarla eğitim hakkının kalitesinin düşüklüğü ile sağlık sorunlarındaki yaşananlar mahalle halkının dile getirdiği başlıca sorunlardan.

Kadına yönelik şiddetin, çocuk istismarının, işyerlerinde kadınlara mobbing uygulanan mahalleler.

Aydos, Sülüntepe, Yayalar mahallelerinde kentsel dönüşüm adında rezerv alanı ilan edilen ve halkın barınma hakkını gaspa yönelik sorunlar yaşanmaktadır.

Bu sorunlar karşısında işçi ve emekçiler, kadınlar örgütlenerek, mücadele ederek kendi sorunlarının çözümü için ciddi bir çaba sarf ediyorlar. Bu örgütlenmelerden ikisi yöresindeki emekçiler için önemli bir birleşme ve mücadele merkezi olarak görülüyor.

Aydos, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde, evleri kentsel dönüşüm ile rezerv alanı ilan edilmiş emekçilerin bir araya geldiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden bahsetmek mümkün.

Bu iki mahalle halkının sorunlarının çözümünde emekçilerin örgütlü birliğini esas almaları, muhatapları olan yerel yönetimler ve idari makamlarla olan ilişkileri açısından da örnek teşkil etmektedir.

Halkçı-emekçi sosyal belediyeciliğin mahalle halk meclisleri oluşturma şeklinde halkın yönetimlere katılmasının, emekçilerin kendi siyasetlerini yapmasının da önemi bir kez daha bu örneklerle anlaşılmaktadır.

Cemal Çoban

Emek Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı

Kaynak: TELE1