Pelin Gündeş Bakır’a İngiltere’den Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 7:33 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 7:33 pm

İngiltere tarafından “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülen Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, “Bu prestijli ödüle, mezun olduğum Imperial College ve Londra Üniversitesi’nin değerli referansları sayesinde layık görüldüm” dedi.

Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Birleşik Krallık tarafından “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Her yıl, Birleşik Krallık Mezunlar Ödülü kapsamında bilim-teknoloji, sosyal etki ve kültür-sanat alanlarında üç ödül veriliyor. Ödül Komitesinin, Gündeş Bakır’ın özgeçmişini inceledikten sonra diğer adaylardan ayrı bir kategoride değerlendirme kararı aldığı ve tarihinde ilk defa “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” kategorisini oluşturarak, bu ödülü Bakır’a verdiği belirtildi. Ödül, dün gece İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törenle Bakır’a sunuldu.

Bakır ödül sonrası yaptığı açıklamada şu açıklamaları yaptı:

Büyük bir mutluluk ve heyecanla, sizlere çok sevinçli bir haberi duyurma onurunu yaşıyorum. İngiltere tarafından “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ile taltif edildiğim bilgisini paylaşmak istiyorum. Bu prestijli ödüle, mezun olduğum Imperial College ve Londra Üniversitesi’nin değerli referansları sayesinde layık görüldüm. Her yıl, Birleşik Krallık Mezunlar Ödülü kapsamında bilim-teknoloji, sosyal etki ve kültür-sanat alanlarında üç ödül verilmektedir. Ödül Komitesi, özgeçmişimi inceledikten sonra beni diğer adaylardan ayrı bir kategoride değerlendirme kararı almış ve tarihinde ilk defa “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” kategorisini oluşturarak bu ödülü bana tevcih etmiştir.

Bu özel ödül, dün gece İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğunda düzenlenen muhteşem bir törenle bana sunuldu. Yaşadığım bu rüya gibi geceyi ve tören sırasında yaşadığım derin duygusal anları hayatım boyunca unutmayacağım. Bu unutulmaz anın sevinci içinde, gözyaşlarımı tutamadım.

Bu ödül, sadece kişisel bir başarı değil, aynı zamanda bana destek olan herkese ve bana inananlara sunulmuş bir teşekkür niteliğindedir. Ödül Törenindeki teşekkür konuşmamda ödülü “Türk Milleti’ne” armağan ettim. Bu vesileyle, bu yolculukta yanımda olan herkese en derin minnettarlığımı ifade etmek isterim.

ESKİ AKP MİLLETVEKİLİ

Bakır 2011-2015 döneminde AKP’den Kayseri Milletvekili olmuştu. Bakır, Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık” paylaşımı nedeniyle AKP’den ihraç edilmişti.

Kaynak: TELE1