Peker’in ‘kumpas’ açıklamasının ardından Özbek de yargıya başvurdu

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 4:29 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 4:38 pm

Sedat Peker’in “Kerim Çoraklık’a kumpas kuruldu” açıklamasının ardından gazeteci Gökhan Özbek de Emre Olur, Türker Akıncı ve ’emir aldığı kişiler’ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

2018 yılında Beyaz TV’de İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık ‘FETÖ’cü’ denilerek hedef gösterilmiş ve söz konusu yayınlar sonrası Çoraklık gözaltına alınmış ve 14 ay hapis yatmıştı. Daha sonra beraat eden Çoraklık’la ilgili organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den açıklama gelmişti.

Peker, 5’inci videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin iddialarını sıralarken, Çoraklık’ı Beyaz TV’deki programlarda hedef gösterip suçlayan Emre Olur’un kendisine olayın ‘kumpas’ olduğunu anlattığını söylemişti. Kerim Çoraklık bunun üzerine suç duyurusunda bulunmuştu.

Gazeteci Gökhan Özbek, Çoraklık’ın hedef gösterildiği programlarda kendisine dönük de saldırı yapıldığını, ifadeye çağrıldığını açıklamıştı. Özbek, “Aynı programda Kerim ve benim tutuklanmam için Beyaz TV olağanüstü çaba gösterdi. Maalesef bu kumpasta Kerim siyasetin işinde aktif olduğu için onu tutukladılar!” demişti.

ÖZBEK DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İddialarla ilgili Özbek de harekete geçti. Sosyal medya hesabından Emre Olur, Türker Akıncı ve ’emir aldığı kişiler’ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Özbek, şunları kaydetti: “Organize suç örgütüne üye olma, suç ve suçluyu övme, iftira ve hakaret. Bakalım yargı ne yapacak? Film yeni başlıyor, işin ucu nereye gidecek göreceksiniz.”

TIKLAYIN – Peker: Kerim Çoraklık’a kumpas kuruldu, Çoraklık: Doğruları yanlış birinden dinliyoruz

TIKLAYIN – Kerim Çoraklık, Sedat Peker’in iddialarını yargıya taşıdı