Peker: Kerim Çoraklık’a kumpas kuruldu, Çoraklık: Doğruları yanlış birinden dinliyoruz

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2021 Pazar 1:35 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2021 Cumartesi 5:15 pm

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Beyaz TV’de ‘FETÖ’cü’ denilerek hedef gösterildikten sonra gözaltına alınıp, 14 ay hapis yatan ve daha sonra beraat eden İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık’a ‘kumpas’ kurulduğunu söyledi.

2018 yılında Beyaz TV’deki programlarda İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık ‘FETÖ’cü’ denilerek hedef gösterilmiş ve söz konusu yayınlar sonrası Çoraklık, gözaltına alınmış ve 14 ay hapis yatmıştı.

Daha sonra beraat eden Çoraklık’la ilgili organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den açıklama geldi. Peker, yayınladığı 5’inci videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin iddialarını sıralarken, Çoraklık’ı Beyaz TV’deki programlarda hedef gösterip suçlayan Emre Olur’un kendisine olayın ‘kumpas’ olduğunu anlattığını söyledi.

TIKLAYIN – Sedat Peker’den 5. video! Soylu, Ağar ve Selvi için yeni iddialar

“Eski İYİ Parti sosyal medya direktörü Kerim Çoraklık’a kumpas kuruldu” diyen Peker, şu ifadeleri kullandı:

“Emre Olur var, Beyaz TV’de çıkıyordu, bana gelip giderdi, nasıl bir tezgah kurduğunuz anlattı bana. Ben sağlamcı adamım, bizde kayıt kuyut sağlam olur. Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti sosyal medya direktörüydü. Emre Olur’u siz Beyaz TV’ye çıkarıp, teknik böyle çok şey biliyorlar, bu bu şeylerden FETÖ’cüdür diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırtınız. Bana anlattı, namusluysa sorana da anlatırlar. Senin basın şeylerin var ya, hepsi bana gelip giderdi.”

ÇORAKLIK: DOĞRULARI YANLIŞ BİRİNDEN DİNLİYORUZ

Peker’in açıklaması sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Çoraklık, “Doğruları yanlış birinden dinliyoruz. Beraat ettiğim dosyanın kumpasla kurulduğunu Sedat Peker 5. Videosunda anlatmış” dedi.

ÖZBEK: KUMPAS ÇORAKLIK’IN DİK VE NAMUSLU DURUŞU SAYESİNDE ÇÖKTÜ

Medyablok yayınında katılan gazeteci Gökhan Özbek ise, Çoraklık’a kurulan kumpas da kendisine dönük de saldırı yapıldığını açıkladı. İfadeye çağrıldığını belirten Özbek, sosyal medya hesabından ise şu açıklamayı yaptı:

“Aynı programda Kerim ve benim tutuklanmam için Beyaz TV olağanüstü çaba gösterdi. Maalesef bu kumpasta Kerim siyasetin işinde aktif olduğu için onu tutukladılar! Aylarca tek başına hücrede yatırdırlar. Sedat Peker yapılan kumpası anlatmış. Ki kumpas olduğunu biliyorduk… 2018 seçimlerine giren @iyiparti ve lideri @meral_aksener hakkında Kerim Çoraklık’a hücredeyken olağanüstü baskı kuruldu. Kerim, Meral Hanım hakkında ‘terörist’ diyecekti. Medyada bunu kullanacak İyi Parti’ye saldıracaktı. Kerim namuslu çıktı. İftira atmadı! Direndi… Amaç belliydi. Beyaz TV kurduğu kumpasla İyi Parti’yi terörle bağlantılı parti diyerek seçim önce @meral_aksener tutuklatmaktı. Kumpas @krmcrklk dik ve namuslu duruşu sayesinde çöktü! Basit bir olay değildi bu! Bunu bizzat derin güçlerle organize ettiler!”