Partiler TİP çatısında buluştu Defne İçin Sol İttifak kuruldu

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 12:45 am - Güncelleme: 29 Aralık 2023 Cuma 12:45 am

EMEP, Halkevleri, Kaldıraç, SMF, TİP ve TÖP Hatay’ın Defne ilçesinde birlikte hareket edeceklerini duyurdu. İttifakın çatı partisi ise TİP oldu.

Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkevleri, Kaldıraç, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) yerel seçimlerde Hatay’ın Defne ilçesinde birlikte hareket edeceklerini duyurdu.

Kentte 9-10 Aralık’ta “Defne biziz, biz Defne’yiz” başlığıyla düzenlenen çalıştayın ardından 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için “Sol İttifak” kurmaya karar verdiklerini açıklayan parti ve örgütler, Defne’deki diğer sol ve sosyalist yapılara da birlikte hareket etme çağrısında bulundu. Açıklamada, “Çatı partisi olarak belirlediğimiz parti Türkiye İşçi Partisi’dir” denildi.

‘GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRİYORUZ’

Evrensel’in haberine göre “Defne İçin Sol İttifak”ın açıklaması şöyle:

“Defne uzun yıllardır hak ettiği biçimde yönetilmiyor. 6 Şubat depreminin yarattığı yıkımla ilçemiz her anlamda büyük bir enkazın altında kaldı. Bu enkazın kaldırılmasında ise ne iktidardan ne de yerel belediyeden bir el uzandı Defne halkına. 6 Şubat’tan bu yana eşiyle, dostuyla, akrabasıyla, komşusuyla ya da yüzünü daha önce hiç görmediği bir depremzedeyle dayanışan, onlara el uzatan, kucak açanlar ise kalbi soldan atanlar, sosyalistler, devrimcilerdi.

O zor günlerin dayanışma azmi bugün bizleri Defne halkının kendi kaderini ellerine alması için yeniden bir araya getirdi. 31 Mart Yerel Seçimleri’ne yaklaşırken Defne’de nasıl bir belediyecilik istediğimizi, rantçı değil, halkçı, toplumcu bir belediyeciliği nasıl mümkün kılabileceğimizi tartışmak üzere çok sayıda siyasi parti, kurum ve bağımsız kişilerin katılımıyla 9-10 Aralık tarihlerinde ‘Defne Biziz, Biz Defne’yiz’ başlığıyla bir Yerel Yönetim Çalıştayı düzenledik.

O tarihten bugüne kadar çalıştay katılımcıları olarak halkçı, toplumcu belediyecilik zemininde ortaklaştırdığımız irademizi geleceğe nasıl taşıyabileceğimiz üzerine tartışarak bir süreç yürüttük. Bu sürecin sonunda, bu deklarasyonun imzacıları olarak Defne’nin aydınlık geleceğini hep birlikte kurabilmek için bir sol ittifak kurmaya ve yerel seçimlere tek bir parti adı altında girerek güçlerimizi birleştirmeye karar verdik. 31 Mart Yerel Seçimlerinde hep birlikte destekleyeceğimiz ve çatı partisi olarak belirlediğimiz parti Türkiye İşçi Partisi’dir.”

Kaynak: TELE1