Paraşütçüler fırtınada savruldu! 23’ü kurtarıldı, 3’ü kayıp

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 6:18 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 6:26 pm

Muğla Fethiye’de kuvvetli rüzgarın etkisiyle sürüklenen ve kentin farklı noktalarına düşen 23 paraşütçüye ulaşıldı. Yeri tespit edilemeyen 3 paraşütçü için ise arama çalışmaları sürüyor.

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Babadağ’dan, öğle saatlerinde atlayan paraşütçüler, ani fırtına ve sağanak nedeniyle, normal iniş pisti olan Belceğiz (Belcekız) Plajı’na inemedi.

Rüzgarın ters esmesiyle farklı yerlere yönelen çok sayıda paraşütçü, iniş için mücadele verdi. Paraşütçülerden biri, çevredeki evin bahçesine inerken, başka biri ise dağdaki ağaçta asılı halde mahsur kaldı.

Milli paraşütçünün öldüğü kazada İngiliz paraşütçü tutuklandı!

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye giden ekipler, ağaçtaki paraşüt pilotunu kurtarıp, ambulansla hastaneye kaldırdı. Pilotun durumunun iyi olduğu bildirildi.

3 PARAŞÜTÇÜ ARANIYOR

Rüzgara kapılan 10 tandem (ikili), 6 single (tekli) paraşütçünün bazıları dağ eteklerine bazıları da ilçede farklı yerlere düştü.

İhbarlar ve pilotların konum bilgisini paylaşması üzerine ulaşılan 9 pilot ile 9 yolcusuna ve teklide 5 paraşüt pilotuna ulaşıldı. Bazılarının yaralı olduğu görüldü.

Yeri tespit edilemeyen 3 paraşütçüyü arama çalışmalarıysa sürüyor.