Parasını alamayınca boyadığı düğün salonuna ‘Emek ödenmedi’ yazdı

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 11:26 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 11:29 am

Bolu’da, boyadığı düğün salonunun ücretini alamayan boya ustası Sinan Dursun, gece saatlerinde salonun dış cephesine ‘Emek ödenmedi’ yazdı. Dursun bu anları canlı yayın açarak duyururken “Aşağı yukarı 30-50 bin lira arasında olan bir işten, küfür eder gibi 5 bin gibi para getirip, üstüne tehdit alıp, 5 bin lirayı aldım. Bu da kanıt olsun. Ben de bunu yaptım bu gece” ifadelerini kullandı.

Bolu’da, Aşağısoku Mahallesi’nde bir düğün salonunun dış cephesinin boyama işini alan Sinan Dursun, 15 günlük çalışmanın ardından, düğün salonunun boya işini tamamladı. İddiaya göre Dursun, düğün salonu sahiplerinden istediği parayı alamadı. 30-50 bin liralık bir ücret isteyen Dursun’a 5 bin lira teklif edildi. Kendisine teklif edilen paraya sinirlenen Dursun, dün gece saatlerinde, düğün salonuna giderek duvarlara kırmızı boya sürüp, karaladı. Boya ustası dursun ayrıca, düğün salonunun duvarına büyük harflerle, ‘Emek ödenmedi’ yazdı.

“EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALAMADIM”

Aynı anda sosyal medya üzerinden canlı yayın açan Dursun, “Geldim ben bu işi yaptım. Bu adamdan ne işin başında 1 lira para, ne işin ortasında 1 lira para ne işin sonunda 1 lira para, üstüne üstlük tehdit, parayı ödememezlik, ortada yazı yok, çizi yok. İspat edilecek bir durum yok. Ben de kendimi riske attım. Açık söylüyorum, emeğimin karşılığını alamadım. Alamadığımın üstüne çok kalem çektim. Sadece bu iş değil ama tehdit hiç almadım. Üstüne bir de tehdit. ‘Bizim dediğimiz meblağa razı geleceksin’ deyip, 3 kuruşluk iş gösterip, 5 kuruşluk iş yaptırıp, ‘Sen 3 kuruşluk iş söyledin’ deyip, 2 ortağın arasında, bir müdürün arasında oynamaktan 15 gündür sabrediyorum. Herhangi bir ödeme yapılmadı. Şaka gibi. Aşağı yukarı 30-50 bin lira arasında olan bir işten, küfür eder gibi 5 bin gibi para getirip, üstüne tehdit alıp, 5 bin lirayı aldım. Bu da kanıt olsun. Ben de bunu yaptım bu gece” sözlerini kullandı.

DÜĞÜN SALONU SAHİBİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Düğün salonu sahibinin şikayetçi olduğu Dursun, polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest kaldı.