Pandemide en iyi çıkışı yapan Hollywood filmi: Godzilla vs. Kong

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 5:43 pm - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 5:43 pm

Efsaneleşmiş King Kong ve Godzilla karakterlerini karşı karşıya getiren ‘Godzilla vs. Kong’ pandemi döneminin en yüksek gişe hasılatını elde etti. Adam Wingard tarafından yönetilen yeni Amerikan canavar filmi ‘Godzilla vs. Kong’, elde ettiği uluslararası gişe hasılatıyla pandemi süresince en iyi çıkışı yapan Hollywood filmi oldu. Film, vizyona girdiği 39 ülkede yaklaşık 122 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

Yapımı Warner Bros ve Legendary Entertainment tarafından üstlenilen ve ‘Godzilla: Canavarlar Kralı’ ve ‘Kong: Kafatası Adası’nın devam filmi olan ‘Godzilla vs. Kong’ 24 Mart tarihinden itibaren izleyicileriyle buluşmaya başladı. Film, vizyona girdiği ilk hafta sonunda elde ettiği gişe hasılatı ile ‘Tenet’i geçti. Film 122 milyon dolara yakın bir miktarda gişe hasılatına ulaşırken, bu gelirin 70 milyon dolarlık bir kısmı ise Çin pazarına ait.

Pandemi döneminin en iyi açılışını yapan Godzilla vs. Kong, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı tutulan sinema salonlarında hala izleyiciyle buluşamadı. Filmin bu çarşamba günü hem sinema salonlarında hem de HBO Max ekranlarında çevrimiçi olarak Amerika’daki izleyicisiyle buluşması bekleniyor.