‘Palu ailesi’ davasında yeni gelişme

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 3:21 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 3:21 pm

Kocaeli’de 15 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın öldürülmesiyle ilgili görülen davada tutuklu sanık Tuncer Ustael müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Katıldıkları televizyon programıyla tanınan ve Türkiye’de infiale yol açan Palu ailesinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Melike Tahnal’ın eniştesi tutuklu sanık Tuncer Ustael Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Müşteki ve sanık avukatları duruşmada hazır bulundu.

Gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından cumhuriyet savcısı, bir önceki duruşmada açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, önceki beyanlarını yineleyerek, sanıkların üst hadden cezalandırılmasını istedi.

Tutuksuz sanık avukatları, beraat talebine yönelik mütalaaya katıldıklarını dile getirdi.

AVUKAT USTAEL’İN BERAATİNİ TALEP ETTİ

Tuncer Ustael’in avukatı, yazılı savunmalarını tekrar ettiklerini aktararak, müvekkili için beraat talebinde bulundu.

Söz verilen sanık Ustael, mütalaaya itiraz ederek, “Yüzlerce ölüm olayı varken Melike’nin ölüm olayına takılmışsınız. Melikeyle alakam yok, öldü mü kaldı mı bilgim yok. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum.” dedi.

Sanık Tuncer Ustael’i “olası kastla çocuğu öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandıran ve tutukluluğunun devamını kararlaştıran heyet, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan ise beraat kararı verdi.

Heyet, sanıklar Ayşe, Hava, İsa ve Fatih Palu ile Emine Ustael’in “çocuğu kasten öldürme” suçundan beraati, “usulsüz gömme” suçundan ise dosyanın ayrılması yönünde hüküm kurdu.

Türkiye’nin gündemine oturmuştu! Palu ailesine tahliye