Pakistan’da yolcu treni raydan çıktı! 30 ölü, 90’dan fazla yaralı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 9:59 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 9:59 am

Pakistan‘ın Navabşah kenti yakınlarında bir yolcu treni raydan çıktı. Meydana gelen kazada 30 kişi hayatını kaybetti, 90’dan fazla kişi de yaralandı.

Pakistan Demir Yolları Bakanı Khavaja Saad Rafik, kazanın “teknik bir arıza” ya da “sabotaj” sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Kaza esnasında trende kaç kişinin olduğuna ilişkin bilgi paylaşılmadı.

YARALILAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Rafik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaçi’den Ravalpindi’ye giden Hazara Expressi isimli yolcu treninin 10 vagonunun Navabşah yakınlarında raydan çıktığını duyurdu. Rafik, cesetlerin ve yaralıların Navabşah ve Sanghar bölgelerindeki yakın hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Kıdemli polis memuru Abid Baloch, kaza mahallinden yaptığı açıklamada, son vagondaki çalışmaların da tamamlandığını, ölen ve yaralananlar arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu söyledi. Üst düzey demir yolu yetkililerinden Mohsin Sayal, olay yerine tamir trenlerinin sevk edilmesi nedeniyle ana demir yolu hattında tren seferlerinin askıya alındığını, tren yolcuları için alternatif seyahat düzenlemeleri ve tıbbi bakım sağlanacağını kaydetti.

Türkiye’ye gelen Pakistanlı sapık, kadınları gizlice çekip taciz etti