Öztürk Yılmaz’dan Merdan Yanardağ’a destek!

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 6:28 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 6:45 pm

Haber: TELE1-ÖZEL

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, haksız ve hukuksuz biçimde tutuklu bulunan Merdan Yanardağ için TELE1’e destek ziyaretinde bulundu. Yanardağ’ın serbest bırakılmasını istediğini söyleyen Yılmaz, “Yanardağ’a sahip çıkılsın, bugün dayanışma günüdür” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “4 Soru 4 Yanıt” programında AKP’li Galip Ensarioğlu’nun sözlerini eleştirirken, cümlelerinin bağlamından koparılması sonucu sosyal medyada lince maruz kaldı. Yanardağ, başlatılan karalama kampanyası sonucu “terör örgütü propagandası yapma” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. 51 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yanardağ için birçok aydın, gazeteci ve siyasetçiden destek geldi. TELE1’e ve Merdan Yanardağ’a kurulan kumpasa sessiz kalmayarak, destek verenlerden biri de Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz oldu.

“MUHALİF GAZETECİLİK YAPMAK ZOR”

“TELE1 Türkiye’de demokrasi ile ilgili bir mücadele veriyor” diyen Yılmaz, “TELE1, özellikle siyasal İslamcılar’a karşı net bir duruşu olan kanal. Tabii ki baskı altına alınıyor. Muhalif gazetecilik yapmak zor. Yanardağ da şu anda kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklu” dedi.

“SİYASAL İSLAMCILAR’IN KENDİLERİNDEN OLMAYANLARA KARŞI KARIN AĞLARI VAR”

“Terör örgütü ile ilgili, terör örgütü ele başı Öcalan’la ilgili övgüler düzen, çözüm sürecinde valilere talimat veren insanlar, şu anda elini kolunu sallayıp hiçbir yargısal sürece tabi olmadan gezebiliyorlar” diyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Demek ki siyasal İslamcılar’ın kendilerinden olmayanlara karşı karın ağrıları var. Ufak bir hatada da hemen onları tuzağa düşürüp cezalandırmak istiyorlar. ”

Merdan Yanardağ’dan TELE1’e destek ve dayanışma çağrısı