Merdan Yanardağ’dan TELE1’e destek ve dayanışma çağrısı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2023 Cumartesi 8:45 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2023 Pazar 12:56 pm

Hedef gösterilip tutuklanan genel yayın yönetmenimiz Merdan Yanardağ, TELE1’in bu gece sona erecek RTÜK cezasına tepki göstererek, TELE1’le destek ve dayanışma çağrısında bulundu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 46 gündür tutuklu.

TELE1 de Yanardağ’ın sözleri gerekçe gösterilerek 7 gün karartılmıştı.

Merdan Yanardağ sansürün bitmesine saatler kala TELE1’e destek ve dayanışma çağrısında bulundu. Yanardağ, Twitter hesabından paylaşılan mesajında şunları kaydetti:

“TELE1 ekranını 7 gün karanlığınıza boyadığınız için Türkiye daha demokratik ve adil bir ülke mi oldu? Beni tutukladığınız için gerçeğin de kararacağını mı sanıyorsunuz? Susmayacak, hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğiz.

Bütün cumhuriyetçileri, yurtseverleri, eşitlikten ve özgürlükten yana bütün toplumcuları, TELE1’e destek vermeye ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyorum. Bu karanlığı hep birlikte dağıtacağız.

TELE1 bugün yeniden yayında.. Gerçeği örtemeyecek, halkın sesini kesemeyeceksiniz.”

Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraza bir kez daha ret!

Kılıçdaroğlu’ndan TELE1 tepkisi! “İktidar gerçeklerden korkuyor”

RTÜK’ün sansürü son buluyor! TELE1 bu gece yeniden yayına başlıyor