Özgür Özel’den Hamza Dağ’a: Gerçek niyetlerini gizleyemezler

Yayın tarihi: 30 Mart 2024 Cumartesi 4:55 pm - Güncelleme: 30 Mart 2024 Cumartesi 4:55 pm

Haber: Özlem Aktürk

CHP lideri Özgür Özel, Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ’ı içkili mekanları ziyaret ederek güven vermeye çalıştığını söyleyerek eleştirdi. Özel, ”Gerçek niyetlerini gizleyemezler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, seçim kampanyasının son gününde Balçova’da başlayan İzmir programında Bornova’da devam etti. Özel, Bornova’da vatandaşlara seslendi.

Özel, Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ’ın AKP’ye yakın vakıfların üyesi ve geçmişte yöneticisi olduğunu anımsatarak, “Birileri İzmir üzerinde planlar kuradursun, bıyıkları kessinler, yakalarındaki rozetleri çıkarsınlar, ampulü gizlesinler, Tayyip Erdoğan’ın resmini gizlesinler ama gerçek niyetlerini gizleyemezler” dedi.

Özel, genç seçmene sandık çağrısı yaparak, “Gençler sandığa giderlerse oyunu bozacaklar. Gençler sandığa giderlerse Tayyip Erdoğan’ın hesabını bozacaklar” diye konuştu.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bornova ve İzmir, Cumhuriyet’in yıkılmaz birer kalesi. Eğer bir değişim, bir dönüşüm olacaksa bir devrim başlayacaksa, bir devir kapanacak bir devir açılacaksa o Bornova’dan başlayacak, İzmir’den başlayacak. Onun için Bornova’da, belediye başkan adayımız Bornova’ya okumaya gelmiş, Ege Üniversitesi’nin KYK yurdunda kalmış, orada okumuş, hayata İzmir’den atılmış gencecik bir kardeşimiz Ömer Eşki.

‘BÜTÜN TÜRKİYE’NİN BİR GÖZÜ İZMİR’DE OLACAK’

Yarın hepimiz elbette büyükşehir sonuçlarına bakacağız. Ama bütün Türkiye’nin bir gözü de Bornova’da olacak, İzmir’de olacak. İzmir’de bugüne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca 6 kadın belediye başkanımız olmuştu. Bu seçimde İzmir’in takdir ve teveccühleri ile 9 kadın belediye başkanımız olacak. Bunlardan 3 tanesi de İzmir’in en büyük metropollerinde olacak. Ben kadın belediye başkanlarımızı öncelikle İzmir’in kadınlarına, Atatürk’ün kızlarına emanet ediyorum. Genç adaylarımızı İzmir’in her yaştan gençlerine her yaştan zihni genç kalbinde, yüreğinde vatan, millet ve Atatürk sevgisi olan seçmenlerine emanet ediyorum.

‘GERÇEK NİYETLERİNİ GİZLEYEMEZLER’

Birileri İzmir üzerinde planlar kuradursun, bıyıkları kessinler, yakalarındaki rozetleri çıkarsınlar, ampulü gizlesinler, Tayyip Erdoğan’ın resmini gizlesinler ama gerçek niyetlerini gizleyemezler. İzmir cumhuriyetin zapt edilemez bir kalesidir, o kaleyi Türgevciler’e, Tügvacılara, Ensarcılar’a teslim etmeyeceğiz. Meydanlarda herkese gülücükler dağıtanlar, hoşgörü timsali olanlar unutmasınlar, bugünkü büyükşehir adayları dahil hatta en başta o 4+4+4 geçerken tekme tokat muhalefet milletvekillerine saldırarak zorla eğitim sisteminin canına okuyan o sistemi getirdiler. ÇEDES dediğinizin altında İzmir adayının desteği var, oyu var, planı var. İçki yasağının en katı savunucusu şimdi gelmiş içkili mekanları ziyaret ederek güvence vermeye çalışıyor. Daha geçen gün Eskişehir’de adayları kameraları unuttu ‘Ah diyor şu Eskişehir’i bir alalım, bizim vakıflara, Türgev’e, Tügva’ya, Ensar’a bütün kaynakları aktaracağız’ diyor. Nerede olursa olsun AK Parti gelirse, ki buradaki adayları Allah muhafaza Türgev’in de Tügva’nın da Ensar’ın da hem üyesi hem geçmişte yöneticisi. Vallahi Alsancak iskelesini birisine, Karşıyaka iskelesini Tügva’ya, asansörü Ensar vakfına, paraşüt kulesini Okçuluk Vakfına vermezlerse namerdim. Bu niyetle gelmeye çalışıyorlar.

‘İZMİR CHP’NİN YILLARDIR YÖNETTİĞİ ÖZGÜRLÜKLERİN KENTİDİR’

Buradan bütün Türkiye’ye şu güvenceyi verebiliriz. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıllardır yönettiği, kimsenin yaşam biçimine karışılmayan, kimsenin ibadetine karışılmayan, kimsenin giyimine kuşamına karışılmayan özgürlüklerin kentidir. İnanç özgürlüğünün de kentidir. İbadet özgürlüğünün de kentidir. Özgürce yaşam sürmek isteyen herkesin özgürlüklerinin temennisidir, teminatıdır. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinde korkulacak bir şey olmadığı gibi geçmişte ‘bunlar gelirse sosyal yardımları keserler’ dediler. Yalan olduğu ortaya çıktı. Tam 5 katına çıkardık. ‘Bunlar gelirse yatırımları azaltırlar’ dediler. Yalan olduğu ortaya çıktı. Her türlü yatırımı arttırdık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler iyi çalışmaya, çalmadan, çırpmadan çalışmaya, çaldırmadan hizmet etmeye, yandaşları değil vatandaşı sahiplenmeye ve yüz güldürmeye devam edecekler.

‘GENÇLER SANDIĞA GİDERLERSE TAYYİP ERDOĞAN’IN HESABINI BOZACAKLAR’

Son çağrımız bütün Türkiye’deki gençlere. Umutlarınızı kıran, gelecek hayallerinizi karartan, özgürlükleri kısıtlayan, konserleri yasaklayan, festivallere izin vermeyen ve gelecek için sizi endişelendiren bir iktidar var. Ancak bu iktidarın zaten bütün niyeti sizi demokrasiye küstürmek, sandığa küstürmek, gençleri sandıktan uzak tutarsa istediklerini yapacak. O yüzden İzmir’i ve Türkiye’deki bütün gençleri yarın hep beraber, el ele, omuz omuza sandıklara bekliyoruz. Sandıklarda genç adayları, kadın adayları, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, aydın, çağdaş adayları destekleyip Türkiye’nin önünü açmalarını bekliyoruz. Gençler sandığa giderlerse oyunu bozacaklar. Gençler sandığa giderlerse Tayyip Erdoğan’ın hesabını bozacaklar. Gençleri sandığa davet için şimdi hep beraber Türkiye’nin bütün gençlerine biz yürekten umut alkışı istiyorum.

Özgür Özel’den TRT’ye ‘reklam’ tepkisi: Devletin bütün imkanları bir parti için seferber edildi

Kaynak: HABER MERKEZİ