Özgür Özel’den TRT’ye ‘reklam’ tepkisi: Devletin bütün imkanları bir parti için seferber edildi

Yayın tarihi: 30 Mart 2024 Cumartesi 2:37 pm - Güncelleme: 30 Mart 2024 Cumartesi 2:37 pm

Haber: Özlem Aktürk

TRT’nin reklamlarını yayınlamamasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “TRT reklamımızı yayınlamadı parası ile. Oysa ki eşit yayıncılık yapması gerekirdi. Bizim reklamlarımızı yayınlamayacak kadar ileriye gitti. Devletin bütün imkanları bir parti için seferber edildi” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçime bir gün kala İzmir’in Balçova Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay da açıklama sırasında Özgür Özel’in yanında yer aldı.

61 milyon seçmenin iki önemli karar vereceğini söyleyen Özel, “Bunlardan birincisi seçmen, yerel yöneticilerine karar verecek. Geçen seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi bir büyük ittifakla çok sayıda belediyeyi kazanmıştı. Ve 5 yıl boyunca arkadaşlarımız hizmet ettiler. Şimdi artık ittifaklar yok ama İzmir’de görüyoruz ki İzmir ittifakı var. Gönüller vicdanlar sandıkta birleşiyor. Türkiye’de de Türkiye ittifakı var. Kampanya boyunca söyledik. Türkiye ittifakı gücünü milletinden renklerini ay yıldızlı al bayraktan alıyor ve kırmızı beyaz renklerle geçirdiğimiz bir kampanyanın son günündeyiz. Büyük bir coşku içinde İzmir öyle Türkiye’nin dört bir yanı öyle” diye konuştu.

“YARIN İKİ ŞEY BELLİ OLACAK”

Özel yarınki seçimlere ilişkin, “Yarın sandıklar açıldığında iki şey belli olacak. Bir israf yerine hizmet yapan halkçı belediyeciliğin halktan gördüğü teveccühü sandık sonuçlarında görmek isteriz. İkincisi de genel seçimlerde montaj kasetlerle, videolarla, korkuları yöneterek eğer biz gelmezsek felaket olur diyerek çok küçük bir farkla devletin televizyonunu, ajanslarını kendisine alet ederek seçimi kazananlar 10 aydır Türkiye’ye kan kusturuyorlar. Emekliler, emekçiler, esnaf, çiftçi perişan durumda ve bu genel yönetimdeki bu orantısız gücün yerelden dengelenip dengelenmeyeceği önemli. Eğer milletimiz yarın bu orantısız güce gösterdiği tepkiyi bir sarı kart olarak futbol deyimiyle yeter beni de fark edin diyerek başta emekliler ve bütün toplumun ezilen kesimleri sesini duyurursa 1 Nisan’dan itibaren bambaşka bir Türkiye olacak. Ama bu iktidar her şeye rağmen oy alıyorum hissiyatını sürdürürse kimsenin sesini duymamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

TRT’YE TEPKİ

Özel gazetecilerin seçim kampanyasının adil bir şekilde geçip geçmediğine ilişkin sorusuna TRT’ye tepki göstererek yanıt verdi. Özel şunları söyledi:

“Türkiye’de tek parti rejimine evrilmiş, demokrasiyi çok yönüyle askıya almış, bir partiyi devlet, devleti de partinin hizmetinde bir aygıt olarak gören bin anlayış olduğu mühletce adli bir seçimden bahsedemezsiniz. TRT reklamımızı yayınlamadı parası ile. Oysa ki eşit yayıncılık yapması gerekirdi. Bizim reklamlarımızı yayınlamayacak kadar ileriye gitti. Devletin bütün imkanları bir parti için seferber edildi. Devletin güya tarafsız olacakları, kimliksiz olacakları, bürokrat ve teknokrat olacakları İzmir’de de Türkiye’nin her yerinde de orantısız bir devlet gücüyle, bizim adaylarımız kendi öz güçleri ile mücadele etti. Ama bizim milletimiz ne zaman devlet ile millet yarışsa hep millete kazandırmıştır. Kenan Evren seçim sonuçlarına müdahale ettiğinde de milletimiz millete kazandırmıştır. Demokrasi tarihimiz boyunca devlet ile millet ne zaman yarıştıysa millet kazanmıştır. Bugün devletle millet yarışıyor. Bugün devlet ile Türkiye ittifakı yarışıyor. Milletimiz yine millete kazandıracaktır.”

Özgür Özel ‘seçmen iktidara sarı kart göstermezse’ 1 Nisan sonrası yaşanacakları anlattı

Kaynak: TELE1