Özgür Özel’den ’emekli maaşı’ tepkisi

Yayın tarihi: 12 Ocak 2024 Cuma 11:22 am - Güncelleme: 12 Ocak 2024 Cuma 11:51 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Turgutlu’da konuştu. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olmasına tepki gösteren Özel, maaşların en az asgari ücret seviyesine gelmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Ekonomiye yönelik eleştirilerini de dile getiren Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bugün esnaf zor durumda, bugün çiftçi zor durumda, bugün çalışanlar zor durumda, bugün çok önemli miktarda emekliler ise perişan durumda. Enflasyon rakamları açıklanıyor, insanlar güçlük yaşıyorlar. Gerçek rakamlar açıklansa hiç olmazsa, hiç olmazsa geçen yıldaki enflasyon telafi edilmiş olur. Paranın satın alma gücü geçen yılki serisine gelir, şimdiki erimeyi konuşuruz.

Özgür Özel’den liderlere mektuplu Can Atalay daveti

 

“SEÇİMDEN SONRA FİYATLAR HIZLA DÜŞECEK DİYORLARDI”

Ama TÜİK geçen sene enflasyonu yüzde 72 olarak açıkladı oysa hepimiz biliyoruz ki gerçek enflasyon yani bir yıl önce 100 liralık bir mal 220 lira 230 lira oldu. Gerçek enflasyonun yüzde 128 ila yüzde 170 arasında çeşitli ürünler için değiştiğini hepimiz biliyoruz. Biz bu yüksek enflasyona itiraz ederken yapılan seçimlerde, 2023 yılında tek haneli enflasyon vaadinde bulunan iktidar partisi, 14-28 Mayıs tarihlerinde hem cumhurbaşkanlığı adaylığında hem de iktidar partisi milletimizin teveccühüyle iktidarını korudu. Ne diyorlardı? Seçimden sonra fiyatlar düşecek, hızla fiyatların belini kıracağız diyorlardı. Bür küçük çalışma yaptık. Sadece İstanbul Ticaret Odası’nın verilerine göre gıda fiyatlarındaki artık yüzde 80.5. Oysa dünyada bu yıl gıda fiyatlarında yüzde 10 oranında düşüş yaşandı. Benzine bakın, seçimlerden bu yana yüzde 85 zamlandı. Ekmek yüzde 60 zamlandı, makarna yüzde 91 zamlandı, yumurta yüzde 55 zamlandı.”

“Bu şartlar altında Turgutlu’da binlerce emekli 7 bin 500 lira emekli maaşı alıyor. Bir emekli 2002 yılında bu iktidar geldiğinde bire bi buçuk emekli maaşı alıyordu asgari ücrete göre. Yani asgari ücretin yüzde 50 fazlasıydı en düşük emekli maaşı. Yalanım varsa, eksikse bir kişi çıksın desin ki Özgür Özel yanlış söylüyor. 2002 yılında emekli maaşı asgari ücretin yüzde 50 üzerinde değildi desin.”

“BURADAN BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE SESLENİYORUZ”

“Buradan bütün siyasi partilere sesleniyoruz; emekliler hepsi ne CHP’lidir, ne İYİ Partilidir ne de bir siyasi görüştendir. Emekliler her siyasi partiden olabilir ama hepimiz minnet borçlu olduğu, bu ülke bu noktalara gelene kadar çalışmış, alın teri akıtmış, göz nuru dökmüş, evlatlar yetiştirmiş ve hepimize emanet büyüklerimizdir. Bu 7 bin 500 lirayı önümüzdeki hafta derhal en az asgari ücret seviyesine çıkarmak durumundayız.”

“Enflasyon hesabı TÜİK’e göre yüzde 64 olarak yapılıp da çalışanların ve emeklilerin maaşları buna göre ödendiği için, memur yüzde 49 emekli yüzde 37 zam aldı. Oysa gerçek enflasyon hesaplansaydı yüzde 35 üzerinde zam alacaklardı. Bugün maaş çeken herkes, bankadan maaşını çeksin. Kaç para çekiyorsun? 15 bin lira çekiyorsun. Bil ki 4 bin 500 lirasını, yüzde 30’unu cebinden TÜİK çalmıştır. 25 bin lira maaş çekenin 7 bin 500 lirası hesap oyunlarıyla çalınmıştır.”

“BU SEÇİMDE GÖSTERİLEN BİR SARI KART ERDOĞAN’A DERS OLACAKTIR”

“Kimse Atatürk’ün kurduğu partinin vatanseverliğini, milletçiliğini sorgulamasın. Ama gerçek milliyetçi de, gencine emeklisine sahip çıkan onları yoksul bırakmayanlardır. Memleketimize hep beraber sahip çıkacağız. Bu seçimde gösterilecek bir sarı kart Erdoğan’a ders olacaktır.”

Özgür Özel’den ‘Lütfü Savaş’ açıklaması: Alternatif bulamadık

Kaynak: TELE1